ХРОНІКА

17.03.2006

Паралімпіада

      У середу на Паралімпійських іграх у Турині володарями медалей стали троє українських лижників. Вигравши жіночу гонку на 5 км серед сидячих спортсменів, 22-річна Олена Юрковська стала чотириразовою чемпіонкою Ігор. У чоловічому старті на 10 км Юрій Костюк здобув свою третю медаль у Турині — цього разу бронзову. А Юлія Батенкова отримала «срібло» в 10-кілометровій гонці серед стоячих.

      З 19 нагородами (5+8+6) Україна посідає другий рядок командного заліку, поступаючись лише росіянам, в активі яких аж десять медалей найвищої проби.

Плавання

      У харківському спортивному центрі «Акварена» стартував чемпіонат України, в якому беруть участь усі наші найсильніші плавці. Цей турнір є відбором для кандидатів до складу збірної України на майбутню європейську першість в Угорщині. Примітною подією змагання став виступ на ньому після тривалої паузи чотириразової олімпійської чемпіонки Яни Клочкової. У перший день наша «Золота рибка» фінішувала другою на дистанції 50 м батерфляєм, поступившись запоріжанці Любові Король і випередивши молоду надію — Катерину Зубкову.

Бокс

      Чемпіон світу за версією WBA у легкій вазі українець Володимир Сидоренко, котрий минулої суботи успішно захистив свій титул, провів у Києві прес-конференцію. Кримчанин висловив здивування оцінками двох суддів, які в його двобої з панамцем Кордобою виставили нічийний рахунок (третій визнав перевагу нашого спортсмена).

      Свій наступний двобій Сидоренко планує провести аж восени, і то — з двох причин. По-перше, через футбольний чемпіонат світу в Німеччині боксери його клубу «Юніверсум бокс промоушен» підуть у відпустку. А по-друге, він (мабуть, за прикладом Кличка-старшого) збирається зайнятися політикою. Але, на відміну від Віталія, на рівні міста Севастополь.

Баскетбол

      Кубок України. 1/4 фіналу. Перші матчі. «Маріуполь» — «Миколаїв» — 70:77 (Івшин (15) — Мартинов (23)).

Хокей

      Результати матчів НХЛ за середу: «Детройт» — «Анахайм» — 3:1, «Чикаго» — «Коламбус» — 3:2, «Флорида» — «Філадельфія» — 0:4.

Відзнака

      Крім квартири в Києві й грошової винагороди, бронзова призерка Олімпіади в Турині динамівка Лілія Єфремова отримала в подарунок від МВС лейтенантські погони й автомобіль «Шкода Октавія». Сама біатлоністка заявила, що найближчим часом планує на рік відійти від спорту і стати матір'ю.