Молодь Старого світу — в гості до нас

27.01.2006

      Позавчора у швейцарському місті Ньон відбулося перше у нинішньому році засідання виконавчого комітету УЄФА. Ключовим його рішенням стало надання Україні права у 2009 році прийняти в себе континентальну першість Європи серед 19-річних.

      Україна вперше стане господарем фінальної частини футбольного змагання такого рівня. За словами президента ФФУ Григорія Суркіса, члена виконкому УЄФА, вирішальну роль в одностайному голосуванні чиновників УЄФА відіграли яскрава презентація, грамотно складена заявкова документація і високоякісний демонстраційний буклет українців.

      Прийматимуть чемпіонат Європи U-19 Донецьк і Маріуполь. Уже зараз у цих містах є стадіони гідного рівня — РСК «Олімпійський», де грає «Шахтар», та «Іллічівець» однойменного клубу. Але до 2009 року в Донецьку має з’явитися суперсучасна арена «Шахтар», а маріупольський стадіон уже в цьому році обіцяють зробити критим.

      Керівництво ФФУ сподівається, що виграш нинішнього тендеру підвищить шанси України на отримання права приймати чемпіонат Європи і серед «дорослих» збірних. Нагадаємо, що переможця фінального конкурсу на право стати господарем Євро-2012 визначать у грудні цього року.

      А поки що наставник команди хлопців 1990 року народження Юрій Калитвинцев може цілеспрямовано готувати свій колектив до майбутньої континентальної першості, щоб гідно виступити в рідних стінах. Адже господарі потрапляють до фінальної частини напряму, без відбіркових змагань.