Ми живі, поки нас пам'ятають

21.01.2006
Ми живі, поки нас пам'ятають

      Завжди боляче, коли гине людина. Особливий випадок — коли це передчасна загибель відомої особистості, яку знали й шанували в суспільстві. У лютому 2004 року аварія вкоротила віку титулованому гімнастові Олександру Берешу: в його автомобіль врізалася машина, в якій перебувала дочка першого віце-спікера ВР, комуніста Адама Мартинюка. Пізніше слідство встановилo, що винним начебто був сам Береш, але людину не повернути.

      Нагадаємо, що Олександр виграв срібну й бронзову медалі на Олімпійських іграх 2000 року, ставав чемпіоном Європи і Всесвітньої універсіади, призером чемпіонату світу. На прес-конференцію, присвячену проведенню в Херсоні другого турніру пам'яті Олександра Береша, прийшли вдова Олександра — Світлана, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, інші посадовці, а також олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Валерій Гончаров.

      «Олександр присвятив своє життя спортивній гімнастиці і багато зробив для її популяризації в Україні. Дуже важливо, що сьогодні справу його життя продовжують рідні, за що їм велика шана та дяка. Впевнений, що турнір пам'яті Олександра Береша надихне багатьох юнаків на заняття гімнастикою та спортом, а НОК завжди підтримуватиме ініціативи проведення подібних змагань, які сприяють розвиткові олімпійського руху в Україні», — зазначив Сергій Бубка.

      Світлана Береш розповіла, що торік у першому турнірі взяли участь діти з усієї України, вшанувати пам'ять загиблого атлета до Херсона приїздили відомі спортсмени. Турнір обов'язково має стати традиційним, і він підвищує свій статус: оскільки цього року на змагання приїдуть спортсмени віком до 18 років із Росії та Узбекистану, тож меморіал отримав статус міжнародних. Нагороди розігруватимуться у багатоборстві та у вправах на поперечині — улюбленому снаряді Олександра. Передбачається, що в рамках турніру пройде гала-концерт за участю друзів Береша, олімпійських чемпіонів Валерія Гончарова, Юрія Білонога, Юрія Нікітіна та інших.