Магічна сімка

11.01.2006
Магічна сімка

Анастасія Бородіна засмутила полячок 14 разів. (Олександра ПРИХОДЬКА.)

      Минулих вихідних у рамках Кубка ЄГФ наш гандбольний чемпіон зустрічався з відомою хіба що в Польщі командою «Згода». Гості, реально зваживши свої шанси та фінансові можливості, погодилися повторний поєдинок також провести на майданчику запорізького палацу спорту «Юність».

      Сьомого січня зустріч проходила за прогнозованим сценарієм: «Мотор» із перших секунд заволодів ініціативою, і в дебюті його перевага сягнула дев'яти м'ячів. Сербський наставник запоріжанок Йосип Петкович вирішив поекспериментувати зі складом і випустив на майданчик молодих гандболісток. По завершенні матчу він сказав, що якраз у «прогнозованих» за результатом зустрічах треба задіювати резерви клубу. Молоді «моторівки» викладалися, однак полячки виявилися міцнішим, ніж здавалося, горішком, і відрив у рахунку скоротився до шести голів (14:8). По перерві Петкович кинув у бій основних «закидайлів» і гра повернулася в переможне для «Мотора» русло — 26:19. По сім м'ячів у ворота полячок закинули гравці збірної України Олена Резнір та Анастасія Бородіна-Подпалова.

      Здавалося, гандикапу в сім м'ячів було достатньо для повторного поєдинку. Він, хоча й номінально, був домашнім для «Згоди». Полячки нагадали про це запоріжанкам у дебюті недільного матчу. Знову нестримною була Анна Павлик, найрезультативніша і в повторній зустрічі (8 голів, при тому що напередодні — 9). Відтак упродовж половини першого тайму «Мотор» змушений був наздоганяти. З цією роллю команда впоралася ще до перерви (13:9), і в підсумку впевнено перемогла — 25:20. А Резнір і Бородіна знову «відвантажили» гостям по сім голів.

      Наступним суперником «Мотора» буде потужніша команда. 17 січня жереб може звести запоріжанок, приміром, з данським «Ікастом», хорватською «Подравкою» чи угорським «Дебреценом». Йосип Петкович упевнений, що часу для гідної підготовки у нього достатньо. Поєдинки 1/8 фіналу заплановані на 11 і 19 лютого.

      Шанс вийти до 1/8 фіналу розіграшу Кубка ЄГФ мають і гандболістки київського «Спартака». У Словаччині вони поступилися «Словану» з невеликою різницею — 24:28 (12:16). Найближчої суботи українки мають шанс відігратися вже на власному майданчику.