«Біло-синя гарячка»

28.12.2005

      Помаранчевий колір (за винятком тільки футболок «Шахтаря») і досі сприймається в Донецьку винятково негативно та агресивно. А окремі випадки протистояння йому, мабуть, мусять зацікавити медбратів із гамівними сорочками напохваті. Наприклад, дві донеччанки перефарбували дитячий майданчик із помаранчевого в «Ядині» біло-сині кольори.

      Як уже розповідала наша газета, згаданий майданчик на вулиці Шекспіра в центрі міста відкрили нещодавно під час робочого візиту міністра у справах молоді, сім'ї та спорту Юрія Павленка. А з'явився він завдяки обласній організації партії «Народний союз «Наша Україна» та міській раді, що на втіху дітлахам почали втілювати такий проект у життя. Однак гойдалки та гірки, пофарбовані в зелений та жовтогарячий колір, комусь, ніби сіль в оці. Тому згодом на майданчику з'явилися дві жінки, які спритно перефарбували все в улюблені біло-сині барви.

      На чиє замовлення за щітки взялися завзяті «маляри», достеменно невідомо. Хоча в обласній організації НСНУ нітрохи не сумніваються, що йдеться про ініціативу політичних недругів. І називають цей випадок не тільки актом вандалізму, а й виявом слабкості своїх конкурентів. А ще, звісно, беруться повернути дитячому майданчику первісні кольори, які в декого тут викликають супротив, гідний уваги тямущого психіатра.