Еротика проти терору

28.12.2005
Еротика проти терору

Прекрасна Вафа Дуфур.

      Вафа Дуфур завжди намагалася довести, що вона така ж, як і всі її співвітчизники, американці. Не так щодо зовнішності — а в цьому плані дівчина від більшості мешканців Нового Світу таки солідно відрізняється, позаяк вродилася стрункою, як виноградна лоза, красивою, як 14-денний місяць, з очима, як у газелі... Не дивуйтеся таким порівнянням — для арабської культури вони цілком природні. Річ у тім, що Вафа — арабка. Але не проста. Як уже колись розповідала «УМ», дівчині дуже не пощастило з родичами: вона — небога «терориста номер один» Усами Бен Ладена.

      До 11 вересня 2001 року особливих прикрощів цей статус красуні не завдавав. Звісно, за її родиною уважно стежили спецслужби США, однак знаючи, що брат Усами, батько Вафи, нічого спільного, крім родинних зв'язків, із терористами й тероризмом не має, в життя сім'ї Дуфур (це прізвище матері Вафи) не втручалися. А після страшних терактів, які знищили хмарочоси-«близнюки» у Нью-Йорку, родичів терориста, вибачте за тавтологію, просто затероризували американські громадяни, які почали дивитися на Вафу та її батьків із ненавистю й засипати їх прокляттями. Для сімейства це були дуже нелегкі часи, але вони, на щастя, минулися. Сусіди-колеги збагнули, що дарма чіплялися до сердешних — родичання з найвідомішим терористом світу й без того висить над ними дамокловим мечем.

      Значною мірою такій зміні ставлення до своєї сім'ї сприяла саме Вафа, яка активно доводила суспільству, що вони «нормальні американці», а не якісь «бандюки». До речі, саме після «того» 11 вересня Вафа відмовилася від прізвища Бен Ладен і взяла дівоче прізвище мами. Одну з останніх спроб привернути до себе співвітчизників дівчина утнула буквально днями: знялася в еротичній (все пристойно, звісно) фотосесії для чоловічого журналу GQ (а для мусульманки навіть велике декольте — це вже неабиякий подвиг і ризик наразитися на невдоволення роду).

      Матеріал цей, природно, спричинив неабиякий ажіотаж. Фотографії супроводжує стаття з фрагментами інтерв'ю панни Дуфур, у якій автор публікації відзначає, що племінниця Бен Ладена мало схожа на свого дядька. Сама Вафа вкотре зізнається в любові до Америки. «Я народилася в Штатах і хочу, щоб люди знали, що я американка. Я така ж, як інші нью-йоркці. Нью-Йорк — це мій дім», —запевняє небога «короля» терористів. За її словами, міс Дуфур ніколи не бачила свого дядька і взагалі не підтримує відносин із членами клану Бен Ладенів. Вафа розповіла, що лідер «Аль-Каїди» має близько 400 родичів, але всі вони мешкають у Саудівській Аравії. Сама модель, як повідомляє Бі-Бі-Сі, також певний час мешкала в Саудівській Аравії, хоча народилася у США. Потім дитину вивезли спочатку до Швейцарії, а потім — уже остаточно — знову до Сполучених Штатів, де Вафа отримала дуже добру юридичну освіту. Щоправда, при цьому дівчина мріє стати співачкою й уже має неабиякі успіхи в цій царині.