Найсімейніший з усіх інопланетян

28.12.2005
Найсімейніший з усіх інопланетян

Дрю Беррiмор з Iнопланетянином.

      Щороку Голлівуд виробляє десятки фільмів. Десятки з них мають космічних масштабів бюджети, щонайменше кілька проектів на рік користуються шаленою популярністю публіки й тішать своїх творців більш ніж солідними касовими зборами. Однак скільки б красивих, яскравих і цікавих нових стрічок не виходило у прокат, класика завжди залишається класикою. Що й довів рейтинг найкращих фільмів для сімейного перегляду, результати якого днями оголосив британський канал Channel 4. Безперечну перемогу в цьому хіт-параді здобув справді добрий, сімейний і дуже душевний фільм Стівена Спілберга «Інопланетянин», знятий у 1982 році. До речі, ця стрічка стала дебютом відомої нині актриси Дрю Беррімор, яка зіграла в ньому милу п'ятирічну дівчинку. До речі, у переліку ста найкращих сімейних фільмів опинилися ще два проекти Спілберга  — «Парк Юрського періоду» зайняв 12-те місце, а «У пошуках утраченого ковчега» глядачі помістили на 20-те.

      Утім класика класикою, а без сучасних технологій вкупі з добрим гумором також не обійшлося. Друге місце в рейтингу посів анімаційний фільм про пригоди веселого зеленого велетня — «Шрек». На третій позиції фільм «Мері Поппінс» (не радянський, а геть не схожа на наш фільм про знамениту гувернантку стрічка 1964 року). Четверта сходинка дісталася «Піратам Карибського моря» (до речі, десь незабаром уже мало б вийти її продовження), а замикає почесну п'ятірку мультфільм «Історія іграшок», повідомляє Бі-Бі-Сі.

      Інші фігуранти першої десятки розташувалися так: на 6-му місці — мультик 1994 року випуску «Король Лев», у спину якому дихає фантастичне кіно «Назад у майбутнє» (1985). 8-му сходинку посідає кіно 1971 року «Віллі Вонка і шоколадна фабрика» (не плутати з нещодавнім «Чарлі...»), 9-ту — перший фільм із кіноепопеї «Зоряні війни» (1977), а почесне десяте місце дісталося легендарній стрічці 1939 року «Чарівник країни Оз».