Триголовий хепi-енд від Інтеру

16.12.2005
Триголовий хепi-енд від Інтеру

Мент Олександр Ликов у домашній атмосфері виглядає так. (Фото наданo прес-службою телеканалу «Інтер».)

      Ми продовжуємо розповідь про новорічні проекти українських телеканалів — на черзі «Інтер», і проектів у нього аж три. Прес-служба каналу повідомила «УМ», що цього року вирішили знімати традиційний мюзикл, традиційну Вєрку Сердючку і традиційний новорічний фільм-казку про здійснення бажань.

 

Венеріанські хроніки

      У новорічний вечір канал покаже «Істинну історію Зірки» з Вєрою-Венерою у головній ролі та Філіппом Кіркоровим у головній ролі другого плану. Сценарій написав Григорій Ховрах, а режисером-постановником став Семен Горов. «Історія Зірки» — це Сердюччина біографія, яку умовно розділили на періоди. Перший — народження і босоноге дитинство: «Літо. Поле. Величезна копиця сіна. Неподалік торохтить трактор. Під копицею зібралися баби-колгоспниці. Вони оточили породіллю (мама Вєркі Сердючки). Баби радіють: «Народила!». Породілля з останніх сил намагається припіднятися: «Хто?». Баби з цікавістю роздивляються дитину: «Дівчинка!» Пауза: «Ні, хлопчик!» Пауза: «Да якось і не скажеш зразу. Дівчинка, а наче і на хлопчика подібна...»  Породілля змучено відкидується: «Ну, значить, точно звєзда буде... От морока на мою голову...»

      Особисто мені цікаво, який вигляд матиме Вєра-школярка, її кіски з білими гіпюровими бантами, і з якого віку вона почне чіпляти презервативи на місце молочних залоз... Тому що в наступних «періодах» Сердючка з'являється, так би мовити, зрілою і досвідченою: у поїзді, у цирковому училищі тощо. З Вєркою завжди разом її мама. До них у гості приходить Кіркоров. Мама — в комі. Маму везуть у лікарню. Туди, щоб провідати Вєрчину маму, приходить Кіркоров. Поява Кіркорова вводить у кому лікарняних медсестер.

      Протягом усіх «стадій» Вєрці чується її майбутня пісня «Я рождена для любви», а коли вона вже заспівана, наприкінці фільму з'являється нова, ще не написана, але потенційно хітова.

Разом зірок багато

      Після звернення Президента перед глядачами з'являться зірки українського та російського шоу-бізнесу в новорічному вогнику. Цього разу режисер Максим Паперник вирішив екранізувати народні київські гуляння, а що серце міста — Майдан, то і зустрічаються всі зірки у знімальному павільйоні на тлі майданівських декорацій. Цю ідею за кілька днів втілили кавеенщики з «95-го кварталу». Дід Мороз з'явиться на народних гуляннях лише наприкінці й голосом Володимира Гришка виконає арію Діда Мороза. Відмовилися від запросин російських зірок, а Наталю Корольову, Лоліту, Валерія Меладзе, Любов Успенську називають українцями, які просто виїхали в Росію.

      Фішкою мюзиклу стануть чарівна брама, пройшовши крізь яку під пильним наглядом Володимира Горянського та Олексія Вертинського, кожен реінкарнується в інший образ. Так, Іра Білик втілила свою давню мрію і виступила в образі Мадонни. Гарік Кричевський і Віктор Павлік зробили свою версію пісні «Отель Каліфорнія», Андрій Данилко створив справжній маскарад на відомий хіт свого кумира Фреді Меркюрі, гурт «Світязь» з'явився в костюмах двірників iз пародіями на український шоу-бізнес. Таїсія Повалій віддячила Національній збірній України за вихід до Чемпіонату світу з футболу і присвятила пісню Олегу Блохіну та його команді. Метри-динозаври Віталій Білоножко, Павло Зібров та Микола Гнатюк  заспівали самі про себе, тобто про ветеранів... шоу-бізнесу. Альона Вінницька зібрала своїх друзів групу «Алібі», «ТНМК», Асію Ахат, Віталія Козловського, Олександра Воєвуцького, Наталю Валевську і у новорічну ніч з'ясовує «Из чего же сделаны наши девченки и мальчишки?».

       Офіціантки Руслана Писанка та Ольга Сумська постійно пліткують у ресторані, найсвіжіші новини та коментарі з Майдану висвітлюють Свiтлана Леонтьєва та Олександр Колодій, а Ольга Горбачова та Сніжана Єгорова, майже забувши і про свято, і про роботу, вирішують важливе питання: хто краща ведуча?

Дивитися подано, або Обережно, знову дискримінація!

      Третій проект, за словами його режисера Макса Паперника, українські глядачі побачать першого січня, а російські, на «РТР», трохи згодом. Зважаючи на акторський склад фільму «Їсти подано, або Обережно, любов!» — Олександр Балуєв, Ольга Красько, Олександр Ликов, Марія Аронова, Юлія Рутберг і тільки один українець, актор Театру драми і комедії на Лівому березі Микола Боклан.  Щоправда, росіяни могли б проект за участі своїх акторів і на Новий рік показати. Сам Паперник, який, між іншим, «розродився» двома новорічними проектами на телеканалі «Інтер» — мюзиклом і комедією, стрибає вище неба: «Я навіть у казковому сні не міг уявити, що зі мною на одному майданчику будуть працювати Юлечка Рутберг, Олександр Балуєв. Я телефонував Олександру з тремтячими коліньми вперше, бо думав — на 99 відсотків — це буде ввічлива відмова».

      Дія стрічки відбувається протягом новорічної ночі. «Подружжя зі стажем» (Євген (Олександр Балуєв) та Юлія (Юлія Рутберг)), яке нічого, крім дитини та спільного помешкання, уже не зв'язує, раптом переосмислює ставлення одне до одного. В результаті — цілковитий хепі-енд.

      Генеральний продюсер стрічки Олексій Гончаренко про ідею саме такого формату новорічного проекту говорить: «чотири роки компанія «Мелорама-продакшн» виготовляла для телеканалу «Інтер» новорічні мюзикли. Хоч їх більше любив народ, ніж професіонали, вони були товаром штучним і ексклюзивним. У цьому році ми вирішили запропонувати глядачам іншу форму — так звану Christmas story — рiздвяну iсторiю, події якої відбуваються напередодні Нового року».

  • Сашко Лірник: Казку пропускаю через себе...

    Хто не знає Сашка Лірника? Виявляється, є такі. Та з кожним новим днем незнайків стає все менше: то книга з Лірниковими казками до рук потрапить, то диск хтось перепише й дасть послухати, то на телебаченні Лірникову вечірню казочку тато з мамою увімкнуть. Казкар постійно спілкується з читачами, слухачами й глядачами, їздить з волонтерською місією на Донбас, а також за кордон, до українців діаспори. >>

  • Розкадровані мандри

    Професійна мандрівниця Ольга Котлицька цього тижня у Києві збирає друзів, щоб нагадати: телепроекту про подорожі, автором і ведучою якого вона є, уже 20. Спочатку був «На перший погляд», потім він трансформувався у «Не перший погляд». >>

  • Сміятися з леді-боса

    Навіть якщо комедії не ваш улюблений кіножанр, варто подивитися на неперевершений талант однієї з найсмішніших сучасних коміків — американської акторки Меліси Маккарті у новій стрічці «Леді бос», що цього тижня виходить у прокат в Україні. >>

  • «За мною там Непал, Гімалаї сумують»

    Телеведучий Дмитро Комаров на каналі «1+1» показав Камбоджу, Індію, Кубу, Болівію та інші країни такими, як ніхто не здогадувався. Він «вивертає» світ і показує його з вражаючих сторін. У кабінеті Дмитра в офісі «Плюсів», де ми ведемо розмову, ніби зібрані шматочки екзотичних країн, у деталях. >>

  • У новинах немає змоги «погратися»

    Упродовж останніх років вибагливі телеглядачі, які цінують свій час, усе частіше відмовляються від перегляду ефірів так званих великих каналів, де навіть у новиннєвих блоках орієнтуються на «інформацію розваг» — інфотеймент. >>

  • Провокатори з мікрофонами

    У Донецьк прибула група з 20 представників російських ЗМІ, перед якими поставлено завдання «фіксації обстрілів мирного населення українськими військовими», а також «консультацій» з організації провокацій, — повідомили в групі «Інформаційний спротив». >>