Українське «земляцтво» в Петербурзі

08.12.2005
Українське «земляцтво» в Петербурзі

      Жіноча першість світу в Петербурзі набирає ходу. У другому турі у групі D був матч із особливим «підтекстом», адже зустрічалися команди, очолювані двома українськими тренерами. Якщо з Леонідом Ратнером зрозуміло — він працює в національній збірній своєї країни, то як почував себе наставник македонських гандболісток Андрій Портний, сказати важко. Тим більше, що під керівництвом екс-наставника київського «Спартака» у балканській збірній почали грати ще й троє «натуралізованих» українок (воротар Ольга Колесник, Анжела Платон, Юлiя Портянко). У підсумку — «перемогла дружба», як кажуть іноді у випадку нічиєї (тут — 29:29), але з професійної точки зору втрата очок не може задовольнити жодного з фахівців.

      Тренеру «синьо-жовтих» позавчора, очевидно, довелося розгадувати складний ребус загадкової жіночої душі. Справді, важко знайти якесь логічне пояснення катастрофічного провалу в діях українських дівчат наприкінці зустрічі. Більшу частину матчу вони мали пристойну перевагу у 5-6 м'ячів (13:7, 16:10, 23:18 — у середині другого тайму), але після програли 15-хвилинку з рахунком 6:11. Основною причиною скорочення відриву стала поспішність при організації швидкісних контратак, коли втрати м'яча йшли одна за одною. Македонки, які не могли переграти нашу команду в позиційному нападі, легко розігрували «зайвого гравця». У таких ситуаціях вже мало чим могла допомогти навіть супернадійна у «рамці» Тетяна Ворожцова.

      В останні 45 секунд, коли рахунок уже був 29:29, українки взагалі перебували на волосинці від поразки, але підопічні Портного не спромоглися вийти на вирішальний кидок. І на тому дякуємо, земляче.

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу серед жінок.

Перший груповий раунд. 2-й тур

Група А: Уругвай — Голландія — 8:29, Китай — Росія — 20:36, Хорватія — Японія — 31:30.

Група В: Австралія — Словенія — 13:41, Ангола — Угорщина — 30:34,

Півд. Корея — Норвегія — 30:25.

Група С: Бразилія — Польща — 34:31, Німеччина — Австрія — 34:27, Кот д'Івуар — Данія — 21:42.

Група D: Франція — Аргентина — 33:11, Камерун — Румунія — 19:50. Македонія — Україна — 29:29 (12:17; Подпалова-Бородіна (7),  Вергелюк, Радченко (по 5), Резнір, Сюкало (по 3) — Портянко, Радуловік, Боєва, Буянова, Тодоровська (по 5).

      Становище команд: Румунія, Франція — по 4, Україна — 3, Македонія — 1, Аргентина, Камерун — 0.