І знову — очікування

08.11.2005
І знову — очікування

Коли битимуться Кличко i Рахман — невiдомо. (Фото РЕЙТЕР.)

      На чемпіонський двобій у суперважкій категорії за версією WBC між українцем Віталієм Кличком та американцем Хасімом Рахманом ми очікували ледве не рік. Він планувався на квітень, потім — на липень і вересень, нарешті дату призначили на 12 листопада. І ось дуель знову перенесена. Причиною стала травма правого коліна, отримана 34-річним Кличком у восьмому раунді спарингу в четвер увечері. Два дні команда Віталія намагалася зробити все можливе, аби українець таки вийшов на бій із Рахманом. Але навіть зі спеціальним бандажем він відчуває біль, що не дозволяє йому діяти на повну потужність.

      Через це поєдинок, за який українець мав отримати рекордні для своєї кар’єри 7,5 мільйона доларів призових, відкладено. У понеділок-вівторок Кличко проводить консультації з найавторитетнішими спеціалістами, аби з'ясувати, як довго триватиме чергове відновлення. Після цього WBC прийме рішення стосовно нової дати або ж узагалі скасування бою. На жаль, існує загроза, що чемпіонський пояс може бути переданий Рахману автоматично, якщо Віталій найближчим часом не зможе вийти на ринг.

      Хасім та його промоутер Дон Кінг уже виступили з черговим звинуваченням на адресу Кличка у боягузстві і вимогою оголосити чемпіоном американця. Нам же лишається бажати Кличкові-старшому найшвидшого одужання й чекати на приємні новини з його табору.

Олександр ГУРА.