ХРОНІКА

20.10.2005
Футбол

      З перемоги почала юнацька збірна України (вік гравців до 19 років) перший кваліфікаційний раунд чемпіонату Європи. На старті групового турніру, який відбувається у Латвії, підопічні Анатолія Бузника обіграли господарів — 1:0 (гол: Цимбал, 14).

* * *

      Віце-президент ФФУ Володимир Лашкул повідомив, що 12 листопада збірна України не зіграє плановий товариський матч ані з німцями (бо ті домовилися з французами), ані з італійцями (ймовірність цієї зустрічі — 10 відсотків). Тому рада вищої ліги ПФЛ збирається перенести чвертьфінальні поєдинки Кубка України з 16 грудня на 13 листопада, але остаточне рішення з цього приводу ще не прийнято.

* * *

      У переддень товариського матчу між динамівцями Києва й Москви на поле під акомпанемент дощу й за присутності тисячі глядачів вийшли ветерани української й російської команд. Як часто в таких випадках буває, зустріч завершилася нічиєю — 3:3 (Бєланов, Михайличенко, Яремчук — Кир'яков (2), Гершкович).

* * *

      Італійський «Мілан» підписав контракт із 9-річним Крістіано Мальдіні. Син легендарного капітана «россо-нері», який і досі у строю, виступатиме в дитячій команді «Мілана».

Шахи

      Збірна України на чемпіонаті світу, що з 1-го по 11-е листопада пройде в Ізраїлі, виступить у найсильнішому складі. Завойоване чотири роки тому звання кращої команди планети, попри конфлікт із національною федерацією, відстоюватимуть чемпіони Олімпіади-2004 — Василь Іванчук, Андрій Волокітін (обидва — Львів), Руслан Пономарьов (Київ), Олександр Моїсеєнко, Павло Ельянов (обидва — Харків), Сергій Карякін (Сімферополь). Тренером команди так само буде одесит Володимир Тукмаков.

Хокей

      У першій лізі відкритого чемпіонату Білорусі київський «Сокіл-2» провів дві зустрічі в Мінську з «Динамо». Підопічні Степанищева в понеділок поступилися — 1:6, а у вівторок зіграли внічию — 2:2.

* * *

      Володар Кубка Стенлі-2004 — клуб «Тампа-Бей лайтнінг» — вирішив випустити сувенірні монети із зображеннями семи провідних гравців команди. На одній із них буде увічнений українець Руслан Федотенко — автор двох голів у вирішальному поєдинку минулорічного фіналу.

* * *

      Результати матчів НХЛ за вівторок: «Ванкувер» — «Чикаго» — 6:2, «Нью-Джерсі» — «Флорида» — 4:3, «Монреаль» — «Бостон» — 4:3, «Едмонтон» — «Фінікс» — 3:4 ОТ.

Регбі

      Лише в останньому турі визначилися срібний і бронзовий призери чемпіонату України. Перемігши в київському дербі «Авіатор» із рахунком 22:18, друге місце посів «Арго-НАУ» («авіатори» стали третіми). А чемпіоном був виставлений достроково харківський «Легіон».