Одного везу, а двох уявляю

06.10.2005

      Контрольно-ревізійне управління в Черкаській області докопалося до арифметики, яку вміло нотували обласні перевізники, набиваючи кишені за рахунок пасажирів-пільговиків.

      Як поінформувала «Україну молоду» Інна Хімічук, прес-секретар контрольно-ревізійного управління в Черкаській області, один із перевізників у Шполянському районі замість передбачених угодою 16 пільгових поїздок здійснив їх, точніше «намалював» у розрахунках на компенсацію, аж 21 — такий от добрий та турботливий водiй.

      Іншим шляхом пішли приватні перевізники Катеринопільського району. Ті додумалися возити пільговиків утридорога. Якщо квиток до села Розсохуватка, наприклад, коштував майже 3 гривні, то вони, позичивши очі у Сірка, писали 9 гривень й подавали такі дані для компенсації з бюджету. Працівники керма у цьому районі видурили таким чином із Управління праці та соціального захисту населення Катеринопільської райадміністрації 58 тисяч гривень. Загалом на компенсації перевезення пільговиків підприємці Шевченкового краю незаконно  заробили для себе, хороших, більше 95 тисяч гривень, і совість  не мучила.

      Тепер про перевізників піклуватимуться правоохоронці, адже саме туди КРУ передала результати своєї перевірки. Водночас державі вже відшкодовано більше 52 тисяч гривень нанесених таким чином збитків.