ХРОНІКА

06.10.2005
Художня гімнастика

       На 27-му чемпіонаті світу у столиці Азербайджану розіграно перші комплекти медалей. За відсутності головної фаворитки турнірів останніх років — росіянки Аліни Кабаєвої — право вийти на провідні позиції отримали інші спортсменки. У вправах зі скакалкою і м'ячем киянка Ганна Безсонова завоювала два «срібла». Ще одна наша співвітчизниця, Наталка Годунко, посіла в цих видах програми четверте й п'яте місця. На найвищу ж сходинку п'єдесталу двічі піднімалася Ольга Капранова з Росії.

Футбол

       Став відомий розклад виступів українських команд у груповому турнірі Кубка УЄФА. 20 жовтня: «Дніпро» — АЗ (Голландія) у групі D, «Шахтар» — ПАОК (Греція) у групі G. 3 листопада: «Міддлсбро» (Англія) — «Дніпро», «Штутгарт» — «Шахтар». 24 листопада: «Дніпро» — «Літекс» (Болгарія), «Шахтар» — «Рапід» (Румунія).

1 грудня: «Грассхопперс» (Швейцарія) — «Дніпро», «Ренн» (Франція) — «Шахтар».

* * *

      Тренерський штаб збірної України для підготовки до матчів зі збірними Албанії та Японії вирішив додатково викликати форварда «Динамо» Сергія Реброва.

Влада і спорт

       Кабінет Міністрів України призначив стипендії та грошові винагороди видатним спортсменам, тренерам та діячам фізичної культури і спорту. Стипендії виплачуватимуться ста видатним спортивним особам строком на один рік. Грошові винагороди за перемоги отримуватимуть й учасники змагань з неолімпійських видів спорту, чого не було раніше.