Васильович — динамівське по батькові

31.08.2005
Васильович — динамівське по батькові

Владислав Ващук знову грає за «Динамо», і воно виграє. (Фото прес-служби ФК «Динамо».)

      Останні матчі 7-го туру в понеділок принесли перемоги тим командам, які не задовольнили свої амбіції у попередньому чемпіонаті. «Динамо» не стало чемпіоном, а «Іллічівець» не вийшов у Кубок УЄФА. Тому символічно, що кияни та маріупольці обіграли якраз наших єврокубкових представників — така собі сатисфакція. Не виключено, що на підсумок цікавих матчів вплинула присутність на трибунах стадіонів «Динамо» й «Метеор» «розвідників» із європейських клубів, з якими гратимуть «Металург» та «Дніпро». Добре, якщо Олександру Севідову та Євгену Кучеревському справді вдалося щось приховати.

      Скажімо, головний тренер «Хайберніана» Тоні Моубрей не міг не помітити, що для нас уже давно є очевидним: проблеми «Дніпра» у нападі при технічному і мобільному півзахисті. Хай шотландець думає, що в його суперників є проблеми з воротарем — ми ж бо знаємо, що Кернозенко не схильний до таких відвертих помилок. Єдиний гол від «Іллічівця» «Дніпро» пропустив після того, як В'ячеслав невдало виставив долоні під дальній удар Андрія Конюшенка, і м'яч рикошетом влетів у сітку воріт. Загалом це був матч двох рівних команд, але «Дніпро», здається, не показав і десятої частини свого потенціалу. Тим часом реальна сила дніпрян може зменшитися: ідеться про те, що московський «Спартак» має намір купити Андрія Русола. За неофіційними даними, «Дніпро» просить за захисника 7 млн. доларів.

      У Києві на подив заповнений стадіон — 14 тисяч! — щиро вітав Анатолія Дем'яненка з успішним домашнім дебютом у ролі в. о. головного тренера. Слід відзначити, що внесок динамівського «Дель Боске» у перемогу над «метадонами» був настільки відчутним, що дехто замислився: і навіщо нам ті «варяги»? По-перше, Анатолій Васильович успішно повернув київському захисту українське обличчя, і Ващук так злагоджено діяв разом із Федоровим, Несмачним та Гусєвим, ніби й не було паузи в його виступах за рідний клуб. При цьому Гавранчич досить органічно виглядав поруч із Юссуфом як опорний півзахисник. А ще новий динамівський «Василич» угадав із розподілом на тайми своїх форвардів. Клебер і Шацьких добре виснажили візаві, після чого в'юнким Реброву і Верпаковскісу залишалося тільки довершити свою справу. Особливо мудрим був гол Сергія, «відродження» якого не може не тішити, адже п'ятий номер усе робив своєчасно — ривок, пауза і добре поставлений удар. Органічно виглядав у цій компанії і, напевно, єдиний із бразильців, до якого немає претензій: Діого Рінкон реалізував сотий пенальті «Динамо» в чемпіонатах України та свій восьмий поспіль у цьому клубі, повторивши досягнення... Реброва.

 

ТАБЛО

Результати матчів 7-го туру за понеділок:

«Динамо» — «Металург» (Д) — 3:1

      14 000 глядачів

      Голи: Діого Рінкон, 50 (пен.), Ротань, 64; Ребров, 77 — Аліуце, 88

«Дніпро» — «Іллічівець» — 0:1

      7 000 глядачів

      Гол: Конюшенко, 68

      Становище лідерів: «Шахтар» — 21, «Динамо» — 17, «Волинь» — 14, «Чорноморець» — 13, «Металіст», «Металург» (Д) — 12, «Харків», «Кривбас» — 11...

 

ЗАУВАЖЕННЯ

Хто розпродає «металургів»

      Шанувальники футболу давно очікують на команду, яка могла б кинути виклик «Шахтарю» й «Динамо» у боротьбі за «золото» національної першості. Певні надії пов'язували з донецьким «Металургом», але що вже казати, коли клуб залишився фактично без нападників, розпродавши іменитих і забивних форвардів — Мендосу й Деметрадзе. На запитання журналіста «УМ», чому таке відбувається, тренер «МД» Олександр Севідов відповів: «Не я підписую контракти з футболістами, не я продаю їх, такі рішення ухвалює керівництво клубу».

      Виходить, для босів «Металурга» головне — бізнес, а не створення конкурентоспроможного колективу, якщо у питанні комплектації кадрів вони навіть не зважають на думку головного тренера?

 

ІНЦИДЕНТ

За «іуду» відповіси...

      Під час матчу в Києві у центральному секторі «Динамо» виникла бійка між кількома фанатами просто перед очима братів Суркісів і тренерів національної збірної. Інцидент спалахнув після того, як представник фанатської групи «Обсілф» вигукнув «Ващук — іуда!», а з ним почав «розбиратися» один із симпатиків динамівського керівництва. Попри те, що в нас на футбольних матчах «пантрує» аж надто велика кількість міліції, цього разу втручання правоохоронців довелося чекати доволі довго. За цей час учасники «поєдинку» обмінялися кількома потужними ударами. Прибулі рядові МВС, у свою чергу, чекали на капітана, котрий довго вирішував, чи потребує ситуація його участі...