ХРОНІКА

30.08.2005
Баскетбол

      У міні-турнірі за останню путівку на чемпіонат Європи-2005 серед жіночих команд збірна України поступилася в неділю словачкам з рахунком 63:69 (Горбунова (17) — Ялкова (14)). Якщо вчора полячки обіграли збірну Словаччини, то у підопічних Марини Ткаченко залишається шанс на перше місце. Для цього їм сьогодні необхідно здолати збірну Польщі, та ще із потрібною різницею ігрових очок.

Футбол

      23-річний захисник збірної Сербії і Чорногорії Мар'ян Маркович (8 матчів) наступні чотири роки гратиме в Україні — саме на такий термін він уклав контракт із київським «Динамо». Досі Мар'ян, вихованець «Црвени звезди», був гравцем італійської «Дженоа», але після того як генуезький клуб був понижений із «вишки» до серії С1, серб обрав «Динамо».

      Тим часом хорватський голкіпер «Шахтаря» Стіпе Плетикоса відданий гірниками в оренду на один рік до свого рідного клубу — «Гайдука».

      Київський «Арсенал» дозаявив двох гравців — захисника Юрія Беньо, відомого за виступами в «Карпатах» і «Шахтарі», та досвідченого хавбека Даріо Брглеса із хорватського «Славена Белупо».

Веслування

      Валентин Дем'яненко приніс Україні єдину медаль на чемпіонаті світу в Хорватії. У змаганнях каноїстів на дистанції 200 м він здобув «золото», випередивши на 0,3 сек. росіянина Опальова. Три тижні тому на континентальній першості у Польщі українець поступився опонентові 0,1 сек.

Легка атлетика

      На п'ятому етапі «Золотої ліги» у Брюсселі найкраще серед українців виступив Іван Гешко. Дистанцію 1500 м він подолав із третім часом (3.32,95).

      Росіянка Тетяна Лебедєва знову виграла у секторі для потрійних стрибків і перед останнім стартом «Золотої ліги» залишається єдиною претенденткою на мільйон доларів призових.

Теніс

      Одеситка Вікторія Кутузова, перегравши швейцарку Гальярді з рахунком 6:4, 6:1, стала єдиною з шести українок, яка пробилася до основної сітки відкритого чемпіонату США через кваліфікацію. Також у першому раунді виступлять її співвітчизниці Олена Бондаренко та Юліана Федак. Четвертий турнір серії «Великого шолома» стартував у Нью-Йорку вчора ввечері.

* * *

      У Києві розпочався один із трьох професійних турнірів серії «челленджер», що проводяться в Україні. На грунтових кортах спорткомплексу «Наука» зіграють четверо українців — Сергій Бубка, Олександр Недовєсов, Михайло Філіма та Сергій Ярошенко. У першому колі Ярошенко зустрінеться з лідером «посіву» — чехом Лукашем Длоугим, який посідає 95-й рядок світового рейтингу, а Бубка-молодший — із дворазовим переможцем «Київ оупен» грузином Іраклієм Лабадзе.

Стрільба з лука

      На чемпіонаті Європи серед юніорів і кадетів, що відбувся в Данії, українська збірна, виборовши два «золота» і три «срібла», посіла четверте місце загального заліку. Тріумфаторами стали українки (юнiорки й кадетки) у командних змаганнях, обидва рази «перестрілявши» росіянок.