Незолота середина

30.08.2005
Незолота середина

Напередоднi турнiру українцi мали проблеми з мiсцем для тренувань. (Фото Володимира СТАДНИКА.)

      Минулого тижня у столиці Росії українські хокеїсти провели перші офіційні матчі сезону. Київський «Сокіл» під прапорами збірної України з двома поки що «вільними агентами» — захисником Остроушком і воротарем Карпенком — здобув таку необхідну перед стартом нового сезону ігрову практику, причому відразу бойову. Треба ж надолужити прогаяне, коли єдиний професійний клуб держави на початку місяця не мав місця для тренувань на льоду.

      Вихід команди Олександра Сеуканда до півфіналу, так само як і поразка на цій стадії господарям турніру, спартаківцям, були очікуваними. На останньому рубежі наставник почергово виставляв Федорова й Карпенка, в підсумку на рахунку кожного — по перемозі й поразці. Будучи двічі битими клубами російської суперліги, українці зуміли відстояти на турнірі свою гідність у поєдинку за «бронзу» з білоруським «Німаном». Кияни вели в рахунку 3:1, але розслабилися й дозволили форварду Пермякову зробити дубль та перевести матч у додатковий час. Але вже через 41 секунду після початку овертайму досвідчений Юрій Гунько скористався вилученням свого співвітчизника у складі сябрів — Олександра Зіневича — й приніс «синьо-жовтим» бодай якусь втіху — третє місце серед шести команд-учасниць.

      Повернувшись до Києва, «Сокіл» на ковзанці «Авангард» спробує покращити свою готовність до чемпіонату Білорусі, що бере старт уже 8 вересня.

 

ТАБЛО

Кубок «Спартака». Півфінали

«Спартак» — Україна — 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

      Голи: Лінг, 20; Іванов, 29 (більш.); Зайнуллін, 33 (більш.); Якубов, 56 (більш.) — Олецький (Литвиненко, Гніденко), 28 (більш.).

«Хімік» — «Німан» — 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)

Матч за п'яте місце:

«Вієна кепіталс» — Ізраїль — 4:2 (1:1, 0:1, 3:0)

Матч за третє місце:

Україна — «Німан» — 4:3 ОТ (2:1, 1:1, 0:1, 1:0)

      Голи: Ніколаєв (Матвійчук), 7; Марковський, 8; Остроушко (Ніколаєв), 34 (більш.); Гунько (Ніколаєв), 61 (більш.) — Чух, 4; Пермяков, 35 (більш.), 54

Фінал:

«Хімік» — «Спартак» — 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)

 

А ТИМ ЧАСОМ...

      Український нападаючий Борис Проценко, котрий у минулому сезоні виступав за «Сокіл» і мінське «Динамо», а нещодавно не підійшов підмосковному «Вітязю», підписав контракт з омським «Авангардом». Позавчора 27-річний форвард на турнірі в Омську відзначився гольовою передачею у матчі проти «Нафтохіміка» (4:3). На цьому ж змаганні українець Сергій Варламов голом посприяв перемозі «Сибіру» над новокузнецьким «Металургом» (3:2).

      Захисник збірної України Олександр Савицький, провівши чемпіонат-2004/05 у «Соколі», наступного сезону виступатиме за віце-чемпіона Білорусі — мінський «Керамін».