ХРОНІКА

19.07.2005

Неолімпійські види

      За три дні VІІ Всесвітніх ігор з неолімпійських видів спорту, які проходять у німецькому Дуйсбургу, українці здобули вже дев’ять медалей — чотири золотих, дві срібні та три бронзові. Переможцем змагань з пауерліфтингу стала Лариса Віцієвська, Олена Дмитрук посіла друге місце, Ірина Яворська — третє. У бодібілдингу на першу сходинку піднялася Ірина Петренко. У стрибках на акробатичній доріжці не було рівних Олені Чабаненко. «Срібло» в спортивній акробатиці виборола пара Микола Щербак і Сергій Попов, а Марина Шевчук і Сергій Пилипець стали «бронзовими». У неділю «золото» у спортивній акробатиці дісталося нашому квартету (Бондаренко А., Бондаренко О., Глущенко, Перунов), а Іван Фейдун посів третє місце у пауерліфтингу.

Фехтування

      На турнірі серії «Гран-прі» у столиці Ірану українець Дмитро Бойко виграв змагання шаблістів. 19-річний спортсмен із Хмельницького здобув кілька визначних перемог над сильними суперниками, а у фіналі з рахунком 15:14 здолав олімпійського чемпіона, італійця Монтано. Гідно виступили наші співвітчизники і в командних змаганнях, поступившись лише у фіналі росіянам.

Легка атлетика

      На змаганнях серії «Супер-Гран-прі» у Мадриді росіянка Олена Ісінбаєва встановила свій 15-й світовий рекорд у стрибках у висоту з жердиною — 4,95 м.

      Серед представників України найкраще виступила Вікторія Паламар — у стрибках у висоту з результатом 1,95 м вона посіла друге місце.

Бокс

      Збірна України не потрапила до півфіналу Кубка світу, що проходив у Москві. Українці завершили внічию (5:5) двобій із командою Азербайджану, але поступилися супернику через дискваліфікацію Анатолія Дудченка (за удар після команди «стоп» у зустрічі з корейцями). Замінити дискваліфікованого боксера організатори українцям не дозволили. Переможцями ж турніру стали росіяни, котрі «побили» збірну Куби — 7:4.

Пауерліфтинг

      На чемпіонаті світу серед жінок, який закінчився у фінському Юліторніо, українські силачки вибороли три золоті, одну срібну й три бронзові медалі, поступившись у загальному заліку лише росіянкам.