«Динамо» без Йожефовича, зате з Йосиповичем

16.06.2005
«Динамо» без Йожефовича, зате з Йосиповичем

Йожеф Сабо.

      Ще не розпочалося міжсезоння, а кадрове питання у вітчизняному футболі вже на перших місцях у спортивних  новинах ЗМІ. Як у нас завжди буває, зміни в клубах розпочинаються з тренерів. І суто по-нашому ця інформація чомусь стабільно закидається під вивіскою «як стало відомо з достовірних джерел». Звісно, дуже хотілося б, аби ці «джерела» час від часу «скидали» в пресу щось і про договірні матчі та пiдкуп арбітрів... Утім зараз уболівальникам не до цього, бо вони смакують імена ймовірних кандидатів на посаду головного тренера самого київського «Динамо».

      За неофіційною інформацією, сьогодні Йожеф Сабо востаннє виведе динамівців на матч чемпіонату України в ролі наставника. Незалежно від результату гри в Донецьку (вище «Шахтаря» в цьому сезоні «Динамо» все одно не стрибне), Йожеф Йожефович піде у відставку. Хто замінить Сабо? Якби наш флагман справді став, як дехто мріє, відкритим акціонерним товариством, то й у вболівальників команди була б можливість вплинути на кадрове питання. А наразі можна лише повторити версію двомісячної давностi, яка має всі підстави бути затвердженою на офіційному рівні: Йожефа Сабо замінить Леонід Буряк. Про таку рокіровку говорили ще тоді, коли Леонід Йосипович став спортивним директором клубу.

      Як бачимо, керівництво киян і надалі залишається вірним «правонаступницьким» традиціям — обирати тренера «Динамо» з когорти колишніх динамівців». Хоча, зауважимо, при такій кількості легіонерів, тобто представників різних футбольних шкіл, виникає об'єктивна потреба спробувати на чільній посаді іноземця. Утім і в Леоніда Йосиповича є шанс внести свіжий струмінь у гру віце-чемпіонів, оскільки клубна робота Буряка в «Чорноморці» та тернопільській «Ниві» залишила позитивні враження. Тим часом Йожеф Сабо повертається на своє місце віце-президента «Динамо» «з питань селекції».

      І ще про кадрове питання, тепер уже в інших командах. Імовірність відходу Олександра Заварова з «Металіста» — сто відсотків, а третім «відставником» після Сабо й Заварова має стати ще один екс-динамівець Володимир Мунтян. 30-й тур буде для нього останнім на посаді наставника «Ворскли», що стало зрозуміло після зустрічі з президентом клубу Олегом Бабаєвим. Чому талановитий тренер укотре «змінює прописку», не розголошується. Але новому наставнику «біло-зелених» доведеться погодитися на план вивести полтавську команду на той рівень, коли вона здобувала «бронзу», і при цьому не надто покладатися на купівлю зірок за кордоном. Після «Нафтогазу України» шефство над «Ворсклою» прийняв банк «Фінанси і кредит», а серед імовірних наступників Мунтяна називають Олексія Михайличенка, Мирона Маркевича та Віктора Носова (64-річний фахівець виборював нагороди ще союзної першості з «Шахтарем», а зараз працює у «Ворсклі-2»).