Горить, палає техніка ворожа: ЗСУ мають успіх на запорізькому напрямку, б’ють рашистів поблизу Бахмута

11.10.2023
Горить, палає техніка ворожа: ЗСУ мають успіх на запорізькому напрямку, б’ють рашистів поблизу Бахмута

Командувач угрупованням військ на Південному напрямку Олександр Тарнавський. (facebook.com/PresscentrTavria)

Українська армія продовжує наступ у бік Мелітополя і має частковий успіх західніше Вербового.

 

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив бригадний генерал, командувач угрупованням військ на Південному напрямку Олександр Тарнавський.

 

«Підрозділи ракетних військ та артилерії зі складу ОСУВ «Таврія» протягом доби виконали 795 вогневих завдань, — написав він. — Загальні втрати ворога становлять 147 осіб. Знищено 6 одиниць військової техніки противника. Зокрема 2 танки, 3 ББМ та одну артилерійську систему. Також злетіли в повітря 3 склади боєприпасів ворога».


Однак успіху українські воїни досягли в непростих умовах. Протягом тієї ж доби рашисти завдали 8 авіаударів, 455 обстрілів і провели 18 бойових зіткнень.


«Дистанційна» війна і далі продовжує набирати обертів. Днями бійці 79-ї окремої десантно-штурмової бригади знищили штурмову бронетанкову колону російських окупантів щонайменше з п’яти танків та бойо­вих броньованих машин.

 

За даними Цензор.НЕТ, на чолі колони йшла інженерна машина розмінування. Однак її артилерійський обстріл почався ще на окупованій території. Тоді ж по ворожій техніці почали працювати дрони-камікадзе.

 

«Зрозумівши, що, крім фіаско, на окупантів нічого не очікує, ворог почав розвертатися та тікати, отримуючи навздогін шквал вогню, — повідомили в телеграмі бійці бригади. — Як підсумок того бою противник залишив на місці бойовища 4 танки, 4 бо­йові броньовані машини та інженерну установку розмінування. Крім того, два десятки ворожих бійців назавжди залишились удобрювати поля Донеччини».


Водночас на Бахмутському напрямку бійці Третьої штурмової бригади не лише провели успішний бій, а й унаслідок унікальної операції захопили в полон командира добровольчого батальйону «Алга». Він вдало поповнив обмінний фонд серед старшого офіцерського складу окупантів.

 

Причому в досить ганебний спосіб. Із поля бою кацапи так швидко накивали п’ятами, що не винесли пораненого майора й покинули вцілілу техніку. Полонений під час допиту вже зізнався, що москалі у цій гарячій точці зазнають колосальних втрат.


Загалом у районі Бахмута ЗСУ продовжують вести наступальні дії. За даними Генштабу, наші воїни «знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах».


У Генштабі також повідомили, що «на Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі ділянки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в Білгородській області».


Тут і далі тривають жорсткі бої. Зокрема бійці ОСУВ «Хортиця» у зоні своєї відповідальності за одну добу відбили 5 атак ворога біля Синьківки та Іванівки на Харківщині. Також Сили оборони зупинили сім ворожих атак на Лиманському напрямку в районі Макіївки Луганської області.