У Черкасах до ПЦУ перейшла перша московська парафія з десяти

05.07.2023
У Черкасах до ПЦУ перейшла перша московська парафія з десяти

Свято-Стрітенська парафія Черкаської єпархії УПЦ московського патріархату перейшла до ПЦУ. (Фото з ФБ.)

У Черкасах до православної церкви України перейшла Свято-Стрітенська парафія Черкаської єпархії УПЦ московського патріархату.

 

Перша з 10, які діють в обласному центрі. За це на зборах одноголосно проголосували прихожани цього храму, який розташований у парку Хіміків.


«Мій будинок навпроти цього парку, і я весь час обурювалася, чому тут московська церква. А тепер рада, що проголосувала за те, аби храм перейшов до Православної церкви України», — розповідає «Україні молодій» жителька Черкас Ганна Омельченко. І додає, що в українців має бути своя церква, своя мова, своя армія.


«Моя позиція чітка й принципова: в Україні місце винятково українській церкві. Церкві, яка проводжає наших воїнів у бій, підтримує їхній моральний дух на передовій та проводжає в останню путь тих, хто повернувся додому на щиті», — додає черкаський міський голова Анатолій Бондаренко і звертається до священників УПЦ: зараз уже час для того, щоб підтримати Українську державу, український народ, Збройні сили України, президента.


За словами пана Анатолія, тільки разом ми єдині і тільки в єдності ми зможемо здолати російського ворога.

 

«Визначитися має кожен. Це — тест на зрілість для всіх, на свідомість та справжню любов до рідної землі. Для депутатів, для громадян, для інтелігенції, для лідерів думок. І зараз, аби зберегти нашу країну, ми маємо бути як ніколи рішучими», — наголошує пан Анатолій.

 

І підсумовує, що нині в Черкасах залишається ще дев’ять московських храмів.