Активісти готові пікетувати органи влади, якщо армія піде зі Станиці Луганської

30.09.2016
Про відведення військ із трьох зон — у районах сіл Золоте, Петровське та міста Станиця Луганська — наразі не йдеться. За словами речника Міноборони з питань АТО Олександра Мотузяника, ворожі обстріли у Станиці Луганській ускладнюють реалізацію домовленостей про розведення військових сил і засобів сторін у цьому районі. Тим більше що відведення військ мали розпочати ще 29 вересня. 
 
Водночас Міністерство з питань тимчасово окупованих територій i внутрішньо переміщених осіб оприлюднило роз’яснення щодо Рамкової угоди від 21 вересня щодо розведення підрозділів ЗСУ та окупаційних сил. 
 
«Згідно з досягнутими в Мінську домовленостями, створення ділянок розведення на Донбасі та початок відведення сил на визначеній території розпочнеться лише після того, як місією ОБСЄ буде підтверджено повне дотримання режиму припинення вогню протягом семи діб на кожній iз визначених ділянок», — iдеться у роз’ясненні відомства. 
 
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука, оприлюднивши це роз’яснення на своїй сторінці у «Фейсбуцi», просить усіх «припинити черговий напад зрадофільства й заспокоїтися». Вiн припускає, що Станицю Луганську можуть виключити зі списку ділянок для розведення сторін. 
 
Пристрасті навколо Станиці Луганської не вщухають. Після того як місцеві активісти заявили про готовність пікетувати органи влади, якщо українські вояки підуть з міста і фактично залишать його беззахисним перед окупантами, свою позицію висловили й окремі ветерани АТО. 
 
«Хто відповідатиме, якщо буде захоплено Станицю і при цьому утвориться котел у місті Щастя? Залишився один цілий стратегічний міст через Сіверський Донець, де може пройти важка техніка. Хто відповідатиме, якщо захоплять ТЕЦ, яка забезпечувала весь регіон електроенергією аж до Харкова?» — обурюється екс-комбат «Айдару», нардеп Сергій Мельничук.