Мандрівники Юрій Регліс та Іван Онисько пройшли босоніж 7 областей України

06.09.2016
Мандрівники Юрій Регліс та Іван Онисько пройшли босоніж 7 областей України

Юрій Регліс та Іван Онисько. (Фото з сайта polukr.net.)

Пізнати Україну босоніж і відчути її землю кожною клітиною тіла вирішили мандрівники Іван та Юрій. Хлопці з 8 липня босоніж, без копійки у кишені, обійдуть свою країну, про­йшовши від Ужгорода до Харкова, не зважаючи ні на які перешкоди. 
 
Стартували Юрій Регліс та Іван Онисько з Ужгорода. Хлопці мають на меті побачити найпрекрасніші куточки України від заходу до сходу. Наразі, за словами хлопців, вони здолали вже понад тисячу кілометрів та побачили 7 областей України.
 
За спинами мандрівників — 56 днів дороги і 1 080 пройдених кілометрів. Мандрівники йдуть за заздалегідь складеним маршрутом, харчуються в добрих людей. «Ми жодного разу не ночували на вулиці. Жодного дня не голодували, — коментує Іван Онисько. — Це при тому, що про нічліг ми неодноразово просили людей, а от про їжу — жодного разу.
 
Тож я впевнено кажу, що в нас дуже класна країна та люди, які живуть у ній». 
 
Цікаво, що босоногих мандрівників особисто зустрічали мери Дрогобича, Львова та Житомира. А от у столиці зустрітися із мером Києва не вдалося. Зупинилися на нiчліг у подруги Івана — Олесі.
 
Цікаво те, що квартира, яку винаймає дівчина, належить відомому українському співаку.
 
«В Олесі дуже кльова квартира, де є класний інтер’єр і багато витворів сучасного мистецтва. І коли я зробив комплімент щодо квартири, то Олеся розкрила всі карти і розповіла, що винаймає її в Олега Скрипки. Ну що ж, до Віталія Кличка нам не вдалося потрапити, але принаймні заночували на квартирі Скрипки. Як співав колись господар цієї хати: «Чув я чи то снилось мені, що існує Країна мрій». Як же ж добре подорожувати нашою країною», — підсумував Юрій Регліс.
 
А от у місті Лева до мандрівників приєдналася третій член команди — собачка, яку друзі назвали Боса. У Києві на прес-конференцію охоронці не хотіли її пускати. Проте мандрівники пояснили, що без неї нічого відбутися не може.
 
«Хоча ми і боролися за участь Босої у прес-конференції, проте для неї це було мало важливо. Вона не любить прес-конференції, тому більшу частину часу просто проспала, лежачи біля наших ніг», — прокоментував Юрій. 
 
За словами хлопців, їхня середня швидкість — близько 20 кілометрів за день. Якщо зберігатимуть такий темп, то 27 жовтня вже дійдуть до кінцевого пункту мандрівки, до міста Харків. Часом їм доводилося зашивати один одному рани, оскільки під час мандрівки неодноразово зазнавали ушкоджень. Із початку мандрівки хлопці вже використали 15 пачок пластиру.
 
«Найбільше дошкуляють камінці, важко часом також йти по асфальту, адже не повсюди він рівний і час від часу можна наткнутися на гострі камінці», — розповідає Юрій. Проте це аж ніяк не зупиняє хлопців, і, як вони пояснюють, босоніж можна ще краще відчувати Україну. 
 
До речі, це далеко не перша подорож мандрівників. Іван доїхав автостопом до Китаю, а Юрій — за 26 днів — так само дістався Атлантичного океану.