У Чжинчжоу встановили 48-метрового бога війни

20.07.2016
У Чжинчжоу встановили 48-метрового бога війни

Ось такий він, войовничий бог.

У парку китайського міста Чжинжоу, провінція Хубей, установили 58-метровий пам’ятник богу війни Жуан Ю. Висота постамента становить 10 метрів, а 48 метрів — саме скульптурне зображення.
 
Загальна вага 1320 тонн. Лише сама славетна зброя бога війни «Меч зеленого дракона» важить 136 тонн. Скульптуру склали з чотирьох тисяч окремих бронзових фрагментів. Британська газета «Сан», яка повідомляє про цю подію, називає статую, яка височіє над містом, «дурнувато великою». Біля підніжжя постамента розташований музей на вісім тисяч квадратних метрів. Його мають невдовзі відкрити. 
 
Жуан Ю походить не з міфів чи легенд, а був реальною історичною постаттю.
 
Він стояв на чолі армії імператора Ліу Бея в бурхливу епоху Трьох царств (третє століття до нашої ери). Після смерті його визнали богом війни, який захищає китайську імперію та її люд.
 
І теперішні мешканці провінції, як і всього півдня Китаю, дуже поважають і шанують його. Йому присвячений один iз найпопулярніших у Китаї історичних романів. Хоча портрета воїна не збереглося, його найчастіше зображують iз великою бородою.
 
Зображення Жуан Ю різних розмірів є популярними китайськими сувенірами. По всьому Китаю розкидано присвячені йому статуї та храми. Його зображення є головною окрасою ресторанів. До речі, щойно відкрите скульптурне зображення бога війни поступається іншому, з рекордною висотою 61 метр у центральній китайській провінції Шеньсі.