У Херсоні на жінку обвалився карниз будинку вагою кілька тонн

15.07.2016
У Херсоні на жінку обвалився карниз будинку вагою кілька тонн

Стара конструкція не витримала навантаження рекламних вивісок та розвалилася на шматки у людному місці просто серед білого дня. Жінку, яка саме у цей час знімала гроші в банкоматі, випадковим перехожим довелося відкопувати з-під завалів за допомогою лопат. Завдяки тому, що допомога прийшла вчасно, Лариса Толстенко, що називається, «відбулася легким переляком». З реанімації Херсонської обласної лікарні її досить швидко перевели до відділення ортопедії та травматології. За словами медиків, її стан зараз важкий, але життю постраждалої вже нічого не загрожує.
 
«У жінки черепно-мозкова травма, перелом шийки стегна, а також поламано кілька ребер, — розповів анестезіолог Херсонської обласної лікарні Ігор Ревера. — Безумовно, на неї чекає операція та тривалий курс реабілітаційного лікування. Однак я вважаю, що вона ще легко відбулася, можна сказати, що народилася у сорочці! Адже їй просто на голову звалилося кілька тонн бетонних блоків! У такій ситуації тільки диво допомогло врятувати їй життя».
 
Співробітники ГСЧС, які пізніше протягом усього дня розбирали завали біля магазину, знайшли залізний каркас від козирка з рекламною вивіскою, який повісили прямо над банкоматом, де й стояла постраждала в момент трагедії. Всього ж iз місця подій було вивезено кілька тонн бетонних блоків та залізобетонних конструкцій. Після того, як завали було розібрано, небезпека нового обвалу все одно зберігалася. З цієї причини рятувальники спробували зміцнити хитку конструкцію, щоб iще когось не придавило. Однак зробити це виявилося просто неможливо, адже конструкція даху часів СРСР повністю прогнила.
 
«Верхні перекриття над цією будівлею дуже сильно провисли вниз через аномальну кількість опадів, які були на початку літа, — розповів начальник рятувального відділення ГСЧС у Херсонській області Руслан Власенко. — Весь утеплювач на даху повністю прогнив, через це бетонні блоки й посипалися, як доміно. Там технологічно не можна було розміщувати велику кількість зовнішньої реклами. Ми вирішили поки що просто обнести небезпечне місце знаками, що забороняють прохід. Рішення про те, наскільки доцільно проводити там відновні роботи, прийматиме спеціальна комісія при Херсонському міськвиконкомі».
 
Відомо, що на даний час син потерпілої, Костянтин Толстенко, вже подав позовну заяву до суду, а правоохоронні органи порушили кримінальну справу за фактом події та розшукують підприємців, які укладали договори на розміщення великовагової реклами на трухлявому фасаді старої будівлі.