В Мадриді дозволили плавати в басейнах голяка

15.07.2016

Людський фактор — головна версія залізничної катастрофи в Італії

Людська помилка є основною версією причини вівторкової залізничної катастрофи на півдні Італії, заявило слідство. Одноколійна гілка не була оснащена автоматичними засобами контролю, машиністи просто попереджали один одного по телефону. Така система функціонувала без збоїв багато десятиліть. Катастрофа забрала життя 23 людей, 50 осіб отримали поранення. Майже всіх із них ідентифікували. Невстановленою залишається особа одного пасажира. 24 пораненi надалі перебувають у лікарнях. Зіткнення сталося пізнім ранком за хорошої погоди. Світло на причини трагедії можуть пролити «чорні скриньки», які пошуковці вже знайшли та почали аналізувати.

У Петербурзі шукають місце для статуї Ісуса Христа

У російському Санкт-Петербурзі планують встановити статую Ісуса Христа, створену скульптором Зурабом Церетелі, повідомляє сайт «Радіо «Свобода». Громадськість цього російського міста виступає проти такої ідеї. 33-метрова скульптура Ісуса Христа відлита на петербурзькому заводі «Монументскульптура» разом iз 47-метровим п’єдесталом i є вдвічі вищою за знамениту статую Христа у бразильському Ріо-де-Жанейро. Зураб Церетелі не приховує, що його творіння призначалося для Сочі. Але там через гігантські розміри скульптури їй не знайшлося місця, тож він подарував її Петербургу. Губернатор Петербурга Георгій Полтавченко доручив комітету з містобудування та архітектури знайти місце для 80-метрової статуї, яку встановлять за рахунок бюджету міста, тобто за рахунок грошей, узятих у громадян.

Дорогі гості

Німецький уряд вирішив створити сто тисяч нових робочих місць для мігрантів, які очікують надання притулку. Впродовж найближчих трьох років на цей проект буде витрачено один мільярд євро з кишень німецьких платників податків. Міністр праці та соціальної політики Андреа Нахлес переконує, що створення робочих місць для мігрантів надасть їм можливість ознайомитися з німецьким ринком праці і є рішенням «слушним і важливим». Координатором програми визначено Федеральну агенцію праці, яка розпочне свою роботу вже у серпні. 

Голі в мадридських басейнах

Мер Мадрида Мануела Кармена вирішила дозволити плавати голяка в мадридських громадських басейнах. Щоправда, наразі в рамках апробування нової ініціативи вона своїм розпорядженням виділить для купання в чому мама народила лише один день на рік. Газета «Ель Паїс» повідомляє, що, ймовірно, «День вибіркового купальника» буде призначено на третю неділю липня. Глава мадридського товариства нудистів Ісмаель Родріго переконує, що це буде день «промоції іспанських та християнських цiнностей».