Спадкоємець Пшонки

01.09.2015

Опудала тварин, сусальне золото, ліпнину і мармур — громадські активісти Одеси показали світові апартаменти одіозного екс-«регіонала». Зовні будівля завжди приковувала погляди та інтригувала перехожих. У травні цього року було оприлюднено відео будинку Ківалова з висоти пташиного польоту, на ньому зафільмували пришвартовані яхти, тенісний корт та парк — шедевр топіарного мистецтва. Але внутрішнє убранство особняка досі було недоступне для широкого загалу.

30 серпня члени «Автомайдану» захопили так званий «замок Ківалова». За допомогою бульдозера вони зруйнували частину стіни, що загороджувала містянам прохід до моря. Прикметно те, що «замок» навіть не є приватною власністю президента Національного університету «Одеська юридична академія». За офіційними паперами, це — один із корпусів Міжнародного гуманітарного університету (ще один навчальний заклад Ківалова. — Ред.), а саме «Будинок офіційних делегацій». Проте зсередини він мало чим скидається на університетське приміщення.

«Ніяких студентів, підручників, класів ми там не знайшли, а побачили, як стрибають у білий «Рендж Ровер» п’яти місцевого царька Ківалова та його «кинуту» дружину. Виходить, Ківалов тупо всіх надув, коли отримував дозвіл на будівництво, оскільки побудував не громадську будівлю, а свій особистий будинок», — написав на своїй сторінці у «Фейсбуцi» один iз лідерів одеського «Автомайдану» і учасник подій Сергій Хаджинов. І також додав, що після їхнього візиту нардепові немає на що скаржитися, адже у нього не зникло жодної пляшки віскі.

Утiм Сергій Ківалов усе ж вважає себе жертвою: «Це — чисте пограбування. Тут склад злочину у наявності. Ну і як ви думаєте, затримали хоч одного? Майже сто людей тут було. Вони були зі спецзасобами, вони в балаклавах усі були, вони були зі зброєю. Знаєте, це — яскравий показник того, що міліція сьогодні не в змозі працювати. Або це робиться під керівництвом міліції», — обурився він, а також назвав ситуацію повним «бєспрєдєлом». Пізніше стало відомо, що Ківалов збирається скаржитися «губернатору» Михаїлу Саакашвілі.  

Нарікання Ківалова та його підопічних викликають у громадськості лише усмішку, адже всім давно відомо, що нардеп має колосальний вплив на суддів і прокурорів міста і області — випускників його «Юракадемії». Варто зазначити, що «адвокатів» у нардепа знайшлося чимало в основному серед викладачів його вишу та ручних ЗМІ, яких обурили дії «знавіснілих громадських активістів».

«Де ж ви були, коли ківаловські судді у сиріт приватні квартири відбирали, — звернувся до усіх захисників Сергія Ківалова член «ДемАльянсу» та незалежної групи «2 травня» Павло Поламарчук. — Де ви були, коли пепеешників iз «7-го» (ринок «7-й кілометр». — Ред.) товар, що перебував у приватній власності, вилучали, де ваш протест, доценти МГУ, був, коли діда-ветерана за ДТП, в якому він був не винен, закрили, де ви були, коли «підрахуївські» хробаки в мантіях виносили абсолютно свавільні вироки — чому вас на судах не було видно?». Він також зазначив, що негативно ставиться до деяких витівок «Автомайдану» і дружньої йому організації «Рада громадської безпеки», але переконаний, що «якщо хлопців хоч пальцем зачепити і «закрити за законом» за екскурсію на території університету, то отримаєте «Майдан-3» у конкретно взятій Одесі й швидко».

Міліція вже активно працює не на користь громадськості. За інформацією «Автомайдану», правоохоронці Шевченківського райвідділу міста утримують під вартою водія трактора, який зносив паркан біля маєтку, не допускаючи до нього адвоката. Затримали також кількох активістів «Автомайдану», серед них — лідера Євгена Резвушкіна. В організації запевняють, що водія вони взяли під свою опіку, та обіцяють витягнути його на волю якнайшвидше.