Мілітаризований півострів

Мілітаризований півострів

Із легкої руки кураторів-пропагандистів минулорічної спецоперації «Кримська весна» слово «ввічливість» стало таким собі семантичним прикриттям анексії й окупації («ввічливі люди», «ввічливість міста бере»).

Солдатські університети 

Солдатські університети 

Хоча вони традиційно відбуваються щороку, цього разу навчання — особливі, адже в них братимуть участь 1800 військовових із 18 країн. Окрім українців та американців, на полігоні присутні також солдати з Великобританії, Польщі, Румунії, Болгарії, Грузії та Литви.

Третє вухо

Третє вухо

Упродовж останніх трьох днів Служба безпеки України, провівши спецоперацію, виявила і вилучила три комплекси обладнання для незаконного прослуховування телефонних розмов. «Комплекс для зняття даних з каналів мобільного зв’язку здатний одночасно прослуховувати 128 абонентів, коштує від 200 тисяч гривень і поміщається у звичайну валізу», — розповів голова СБУ Василь Грицак.

Гра в перемир’я

Гра в перемир’я

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У п’ятницю нормандська четвірка постановила, що умови Мінських домовленостей мають бути виконані в повній мірі до кінця 2015 року. Лідери Німеччини, Франції, України та Росії при зустрічі говорили про термінове відведення танків і легких видів зброї від лінії зіткнення на Донбасі, а також вирішили зробити все для демілітаризації і розмінування територій у районі Широкиного та забезпечити безперебійну роботу представників СММ ОБСЄ.

Гроші вирішать усе?

Гроші вирішать усе?

Схоже, Петро Порошенко таки всерйоз узявся за наведення ладу із незаконним видобутком бурштину. В прикордонних районах (а найбільші поклади «сонячного каміння» знайдено саме на півночі Рівненської, Житомирської та Волинської областей) минулого тижня була оголошена спецоперація «ЗУБР-2015» та оперативно-профілактичні заходи «Бурштин», які передбачають і спільне з іншими силовими структурами прочісування територій, і розвідку гелікоптерами з повітря.

Надіїн заповіт

Надіїн заповіт

Попри заклики української влади до світової спільноти та листів льотчиці до європейських політиків, Кремль гне свою лінію: днями Надію Савченко етапували з російської столиці до містечка Донецьк Ростовської області. Поки адвокати українки готували клопотання з проханням провести судове засідання в Москві, Савченко швидко вивезли з «Матроської тиші». Слід зазначити, що у Ростові наразі перебувають i режисер Олег Сенцов та інші фігуранти «кримської справи».

Не вмiнням, а числом

Не вмiнням, а числом

У суботу місцеві мешканці Закарпаття зафіксували пересування колони бронетехніки, яка рухалася через Стрий на Мукачеве. До того, повідомили місцеві блогери, було ще дві подібні колони. Транспорт частково з армійськими номерами, частково — без розпізнавальних знаків. Припускають, що вся ця техніка була призначена для «виловлювання» бійців «Правого сектору».

Всі статті рубрики