Свій поміж диктаторів

Свій поміж диктаторів

Без лідера жодної з держав-союзниць та взагалі західних держав, на тлі чорного диму від далекої пожежі, але з дуже великою помпою — так нарешті відбувся довгоочікуваний парад із нагоди 70-ї річниці перемоги у Другій світовій війні на Красній площі в Москві. Особливих несподіванок не сталося — про те, що цивілізований світ проігнорує це помпезне свято, організоване новітнім агресором для згадки про перемогу над минулим, було відомо заздалегідь.

Не парадний вхід

Не парадний вхід

Канцлер Німеччини Ангела Меркель зі зрозумілих причин не приїхала до Москви на 9 травня — аби не легалізувати своєю присутністю парад пихи бойкотованого Заходом за анексію Криму й воєнну агресію на Донбасі Володимира Путіна.

Свобода, що веде на Острів

Свобода, що веде на Острів

Президент Франції Франсуа Олланд став першим лідером держав Євросоюзу, що здійснив офіційний візит на Кубу та зустрівся з лідером кубинців Раулем Кастро. Починаючи з 1898 року, жоден президент Франції не відвідував цю острівну державу.

Одноосібний тріумф

Одноосібний тріумф

На загальних виборах, що відбулися 7 травня у Великій Британії, Консервативна партія здобула більшість у Палаті громад британського парламенту. Отримавши за результатами голосування 330 місць, політична сила чинного прем’єр-міністра Об’єднаного Королівства Девіда Камерона знову отримала право формувати уряд — уперше за 18 років одноосібно, без партнерів по коаліції.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Політична рок-сенсація

Політична рок-сенсація

«Сенсаційний» — здається, кращого визначення результатів президентських виборів у Польщі, що відбулися 10 травня, і не вигадаєш. Іще на початку цього року єдиною інтригою майбутньої президентської кампанії було те, переможе чинний глава держави Броніслав Коморовський у першому чи лише в другому турі.

Всі статті рубрики