НОВИНИ ПЛЮС

13.05.2015

Наслідки роковин закінчення війни

Без ексцесів минули в України урочистості та масові заходи з нагоди 70-річчя перемоги над нацизмом у Європі. Восьмого травня в нашій країні вперше відзначали День пам’яті загиблих у ІІ Світовій війні. З цього приводу відбулося урочисте засідання Верховної Ради за участі народних депутатів, Президента, урядовців, ветеранів Радянської та Української повстанської армії, ветеранів АТО. Спеціальним гостем був Генсек ООН Пан Гі Мун.

Провідною темою промов була паралель між агресивною політикою Третього рейху тоді й Кремля — зараз. «Без українців не було б перемоги в ІІ Світовій», — заявив Президент Петро Порошенко, реагуючи на спроби Росії монополізувати Перемогу. Він додав, що «ми по праву пишаємося внеском наших дідів і прадідів у перемогу над нацизмом».

Також біля Музею ВВВ відбулося масштабне мистецьке дійство, постановник якого Сергій Проскурня чудово доклався до початку «дерадянізації» перемоги над нацизмом.

Місія МВФ в Україні

Місія Міжнародного валютного фонду, як і планувалося, вчора розпочала роботу в Києві для першого перегляду нової чотирирічної програми розширеного фінансування.

Рада хоче дозволити іноземцям воювати на боці України

Верховна Рада України вчора прийняла в першому читанні законопроект авторства Дмитра Тимчука, що пропонує дозволити іноземцям служити в українській армії. Таке рішення підтримали 257 депутатів.

Арешт майна діячів минулого режиму

Арсеній Яценюк звернувся до Генпрокуратури, аби арештовані урядом України 1,4 млрд. доларів Януковича та його оточення перейшли в розряд конфіскованих і були повернуті до бюджету.

Телеканал ATR відродився в інтернеті

Кримськотатарський телеканал ATR, якому «Роскомнагляд» відмовив з 1 квітня в акредитації, з’явився в інтернеті. Як повідомив у соцмережах редактор ATR Роман Спірідонов, сюжети виставляються на офіційному сайті ATR і на сайті інтернет-видання «15 хвилин», що входить до медіа-холдингу ATR. У перспективі ATR планує випускати повноцінні новинні випуски із 12 сюжетів, хоча вони не будуть об’єднані в блок, щоб це не виглядало як телевізійне мовлення.

Як зазначила заступник гендиректора ATR з інформаційної політики Ліля Буджурова, у каналу лишаються і проблеми з акредитацією в Росії.