Література переднього краю

Література переднього краю

На нашому постколоніальному книжковому ринку найбільш український сеґмент — після дитячих книжок — історична література. Дивини тут немає: суспільство потребує розібратися зі власною минувшиною. Водночас на «Петрівці» (найбільшому книжковому базарі України) та у книгарнях, що належать російським операторам, історична література також посідає чільне місце — одразу після популярної белетристики.

Як розвалиться Росія

Як розвалиться Росія

Федірко не багато говорить. Та коли вже мовою мистецтва як скаже, то зав’яже. Свого часу він пророкував програш Тимошенко, що її влада розсиплеться, як гіпсові «черевички та туфельки» від Луї Віттон. Сьогодні епатажний художник висловив свої рефлексії щодо україно-російської війни.

Достойний «Крик душі»

Достойний «Крик душі»

Першого березня в Національній музичній академії імені Петра Чайковського Київський театр тіней «Теуліс» виступить з концертною програмою «Крик Душі». Наприкінці минулого року артисти за допомогою хореографії і пластики рук розповіли світові про крик української душі після подій Євромайдану, про те, як мирне життя перетворилося на війну.

Майже весна з Вакарчуком

Майже весна з Вакарчуком

«Я до свого зображення на екрані до сих пір не звик. У фільмі дивлюсь на момент емоцій, просто енергія і все», — зізнається Святослав Вакарчук на допрем’єрному показі кіноверсії концерту гурту «Океан Ельзи». З 26 лютого стрічку «OE.20 Live in Kyiv» можна побачити у кінотеатрах України. «Вперше побачив «Океан Ельзи» зі сторони.

Всі статті рубрики