«Ми не за це стояли на Майдані»?

«Ми не за це стояли на Майдані»?

Чергове судове засідання, де розглядали справу Ольги Воржеїнової, завершилося повною несподіванкою. Жінка, яка навесні минулого року стала «зіркою інтернету» через кадри, де вона осатаніло б’є на сходах метро учасника Євромайдану Володимира Силевича (останній ледве вижив після тяжкої травми голови), категорично не визнала своєї вини. Більше того, жінка так захопилася своїм ораторським мистецтвом, що кинула у зал фактично сакральну фразу: «Ми не за це стояли на Майдані!».

Пі буде жити

Пі буде жити

Чутки про те, що Андрій Слюсарчук, відомий, як Доктор Пі, спробував накласти на себе руки, поширилися іще в суботу, коли він раптово зомлів у камері, де перебував разом зі своїми співкамерниками. За словами Мирослава Демківа, речника управління Державної пенітенціарної служби України у Львівській області, Слюсарчука одразу оглянув черговий фельдшер. Доктор Пі був без свідомості, не реагував на зовнішні подразники і мав дуже низький тиск. «Його перенесли у медичний заклад, що перебуває на території СІЗО.

Не розгубився

Не розгубився

Того дня 17-річний житель Черкас Максим Капура разом зі своєю подругою прогулювався сніжним берегом Дніпра неподалік вулиці Вербовецького. Вечоріло, навколо було тихо і безлюдно, але раптом хлопець помітив на кризі, за кілька метрiв від берега, чоловіка і двох дітей. «Спочатку в мене промайнула думка, що батько зі своїми малими бавляться, валяючись на льоду. Але коли ми підійшли ближче, я зрозумів, що то були не розваги», — пригадує «УМ» недавно пережите сам Максим.

Діти Путіна, внуки Геббельса

Діти Путіна, внуки Геббельса

Днями «УМ» писала про звернення українських студентів до російських однолітків. Молодь закликала не вірити телевізійній пропаганді, а сумніватися і перевіряти інформацію. І от інтернетом поширилася записана в стилістиці цього ж звернення «відповідь» росіян, яка в багатьох, хто подивився цей ролик, викликала стан легкого шоку.

Між смертю і життям

Між смертю і життям

Після більш як 50 днів голодування Надія Савченко наблизилася впритул до тієї межі, коли в організмі можуть початися незворотні процеси. Через різке зменшення ваги наприкінці січня льотчицю перевели в тюремну московську лікарню СІЗО «Матроська тиша». У новому ізоляторі в Надії окрема камера-палата і можливість щодня приймати гарячий душ.

Хочеш миру — продовжуй війну

Хочеш миру — продовжуй війну

Ситуація на сході залишається напруженою, хоча від масованих атак вона все більше переходить знову в режим артилерійських дуелей. На жаль, під посилений удар артилерії, «Градів», гранатометів та мінометів, крім українських військових, знову потрапили і мирні мешканці Щастя, Старого Айдару, Станиці Луганської, Верхної Ольховки та Нижнього.

«Кузьма» поїхав на передову

«Кузьма» поїхав на передову

До бійців, що воюють на сході, вирушили десять позашляховиків, які волонтери закупили і модернізували під військові потреби. Як зазначили самі активісти, загальна вартість джипів, більшість з яких пригнали з Великобританії та Німеччини, становить 15 тисяч євро. В Україні модернізували автомобілі й пофарбували їх у зимовий камуфляж, щоб зробити їх непомітними на місцевості.

Всі статті рубрики