Зірковий вибір

29.01.2015
Зірковий вибір

Євген Коноплянка прагне пограти за кордоном, але, схоже, ще не визначився з чемпіонатом. (УНІАН.)

Про своє бажання залишити «Дніпро» Євген Коноплянка заявив наприкінці минулого року, коли завершилася перша частина національної першості. Відтоді вітчизняні та світові ЗМІ активно обговорюють майбутнє 25-річного півзахисника, який виявився одним із небагатьох українських футболістів, охочих (та спроможних) грати в одному з топових європейських чемпіонатів. Серед різноманіття клубів, які полюють на одного з лідерів збірної України, найчастіше звучали представники англійської прем’єр-ліги та італійської Серії А.

Власне, саме з Апеннін і прийшла та пропозиція, яка вже найближчим часом може стати переломною в кар’єрі українського футболіста. Як повідомив генеральний директор «Дніпра» Андрій Стеценко, дніпропетровський клуб та італійська «Рома» днями домовилися про трансфер Коноплянки і, якщо сам футболіст погодиться на запропоновані йому римлянами умови, — угоді бути. За повідомленням деяких джерел, учора Євген мав пройти медогляд у Римі. Однак, за словами батька Євгена, остаточної домовленості між клубами поки що не досягнуто.

Як свідчить головний тренер «біло-синьо-блакитних» Мирон Маркевич, Коноплянка наразі залишається гравцем основного складу «Дніпра» і разом iз командою — як її капітан — проводить контрольні поєдинки на другому зимовому зборі в Іспанії. До того ж наставник вважає, що італійський чемпіонат — не найкращий варіант для Євгена. «Думаю, йому більше підійшла б іспанська першість, де грають у значно видовищнiший, ніж в Італії, футбол. Та й загалом, Серія А не така, як була десять років тому, коли вважалася номером один у Європі», — сказав у коментарі каналу «Футбол 1» Маркевич.

Подейкують, що й сам футболіст не дуже хоче грати на Апеннінах, оскільки йому більше імпонує англійська прем’єр-ліга, звідки він продовжує чекати пропозицій. А його персоною цікавилися «Ліверпуль», «Тоттенхем» та «Евертон». Не виключено, що до кінця сезону Женя залишиться у «Дніпрі», а тоді, коли, власне, завершиться його контракт, уже на правах вільного агента зробить оптимальний для себе вибір.

Хоча, без сумніву, такий варіант не надто влаштовує дніпропетровський клуб, який за подібного розвитку подій залишиться без комерційної вигоди. Відтак зрозуміло, чому керівництво клубу намагається саме зараз працевлаштувати Коноплянку в «Ромі».

КЛУБНІ СПРАВИ

Харківський «камбек»

Зважаючи на скрутні часи, які нині переживає «Металіст», уже незабаром у нього може з’явитися новий власник. Не виключено, що контрольний пакет знову перейде до колишнього господаря «металістів» Олександра Ярославського, який заявив, що розгляне пропозицію щодо можливого викупу клубу. Утім, як свідчить бізнесмен, подібних пропозицій від нинішнього власника клубу Сергія Курченка йому не надходило. «Якщо звернуться, будемо розмовляти. Я завжди відкритий до діалогу», — сказав Ярославський