ХРОНІКА

24.12.2014

Футбол

Англійська прем’єр-ліга. Заключний матч 17-го туру. «Сток Сіті» — «Челсі» — 0:2 (Террі, 2; Фабрегас, 78).

Лідери: «Челсі» — 42, «Манчестер Сіті» — 39, «Манчестер юн.» — 32, «Вест Хем» — 31...

* * *

Суперкубок Італії (Доха, Катар). «Ювентус» — «Наполі» — 2:2 (Тевес, 5, 106 — Ігуаїн, 68, 118; по пен. — 5:6).

* * *

За повідомленням британської агенції Sky news, чинний президент ФІФА, 78-річний швейцарець Йозеф Блаттер таки виставить свою кандидатуру на майбутніх виборах очільника світового футболу, котрі відбудуться в травні наступного року.

Через постійні скандали навколо Міжнародної федерації футбольних асоціацій, що в першу чергу були пов’язані з корупційним шлейфом від виборів господарів чемпіонатів світу 2018 та 2022 років, останнім часом досить активно ширилися чутки про небажання Блаттера більше залишатися в кріслі очільника ФІФА. Своєрідним «підбурюванням» до відмови від «трону» виглядали й слова голови УЄФА Мішеля Платіні, який не один раз повторював, що швейцарцеві не варто брати участь в чергових виборах. Утім, схоже, Блаттер, що керує ФІФА з 1998 року, вирішив не дослухатися до порад молодших колег по цеху.

Хай там як, але остаточне рішення Зеппа Блаттера стане відомим у січні 2015 року, коли завершиться процес висунення кандидатів. Наразі про своє бажання поборотися за крісло президента ФІФА заявив француз Жером Шампань.

Благодійність

Український велогонщик, уродженець Сімферополя Андрій Гривко, який виступає за казахську команду «Астана», пожертвував 140 тисяч гривень Головному військовому клінічному госпіталю. Як повідомляє видання «Сєгодня», це найбільша сума, що за час проведення АТО на Донбасі надійшла від приватної особи на адресу установи, яка активно займається лікуванням поранених бійців української армії. Уся пожертва — це гроші, які знаний велопрофі виручив на благодійному аукціоні з продажу свого трофейного велосипеду. «Робочу конячку», на якій змагався Гривко на «Тур де Франс», за 6900 євро придбав віце-президент федерації велоспорту України Сергій Башенко.

Призначення

Президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул став першим заступником міністра молоді та спорту Ігоря Жданова в нещодавно сформованому новому Кабінеті Міністрів. Водночас «права рука» Гоцула в ФЛАУ Євген Баженков отримав посаду заступника міністра. Зазначимо, що аналогічну посаду в Мінмолодьспорті зберегла за собою олімпійська чемпіонка з біатлону Олена Підгрушна, яка за попереднього спортивного міністра Дмитра Булатова на державній службі опікувалася питаннями неолімпійських видів спорту.

Втрати

Як повідомляють німецькі ЗМІ, на 67-му році від серцевого нападу в одній із клінік Гамбурга помер відомий тренер у професіональному боксі Фрітц Здунек, який плідно співпрацював з братами Кличками. Нагадаємо, що під наглядом іменитого німця обидва українських чемпіони почали свій шлях у профібоксі. І якщо Володимир на одному з етапів своєї кар’єри змінив наставника, то Віталій до останнього працював зі Здунеком. «Звістка про смерть Фрітца стала для мене шоком. Я не можу в це повірити. Адже Фрітц пройшов останнім часом через багато випробувань. Він переміг рак, переніс операцію на серці. Важко повірити, що його серце більше не б’ється...» — на своїй сторінці у «Фейсбуці» написав старший із братів, за яким залишився титул почесного чемпіона світу за версією WBC у надважкій вазі.