Услід за «Патріотом»

Услід за «Патріотом»

Вибух пролунав о пів на другу ночі. Камери відеоспостереження зафіксували, як невідома жінка з прихованим обличчям поклала пакет із (як з’ясувалося згодом) вибухівкою під дверима офісу «Волонтерської сотні Далії Северин». Організація протягом п’яти місяців збирає продукти, засоби гігієни, одяг та медикаменти для бійців добровольчих батальйонів, що воюють у зоні АТО.

Диво в подарунок

Диво в подарунок

Напередодні новорічних свят кожна дитина чекає на диво. Для малюків зі сходу, мабуть, найбільшим щастям стало б припинення війни. Але поки це не в їхніх силах, волонтерська організація «Донбас SOS» вирішила подарувати дітям-сиротам відчуття свята до дня Святого Миколая, оголосивши акцію зі збору подарунків та смаколиків для дітей-сиріт, які залишаються в зоні бойових дій. «Дуже б не хотілося, щоб хтось зранку прокинувся і не знайшов під подушкою свій подаруночок.

Важливіше за хліб

Важливіше за хліб

Очищення півострова від усього українського, зокрема, найменувань, дорожніх вказівників, діловодства, шкільних програм тощо, набирає обертів. Незважаючи на те, що за новою, російською, конституцією Криму українській мові гарантуються державний статус і рівні права з російською і кримськотатарською мовами, місцева влада чи то з власної ініціативи, чи за негласними вказівками з Москви, діє з точністю до навпаки.

Життя при свічках

Життя при свічках

Перший день зими приніс українцям і черговий сюрприз від енергетиків – уже призабуті від кінця 90-х «віялові» відключення електроенергії. Тоді, як писала «УМ», це пояснювалося аварійним відключенням 3-го енергоблоку Запорізької АЕС і нестачею енергії. Однак блок відремонтували, а відключення світла триває. І, як з’ясувала «УМ», ця тенденція може зберегтися надовго.

«Мінськ-2» відкладається

«Мінськ-2» відкладається

Учасники тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі ніяк не можуть зібратися у Мінську. Нагадаємо, що 9 грудня робочу зустріч скасували з ініціативи представників терористичних «ДНР» і «ЛНР», які пропонували зібратися 12 грудня. Згодом глава комітету Держдуми РФ у справах СНД Леонід Слуцький проговорився, що сторонами на 90% погоджено іншу дату — 11 грудня.

Квиток до Північної Кореї

Квиток до Північної Кореї

Хвиля народного обурення діями місцевої влади докотилася і до Запоріжжя. Учора кілька десятків активістів місцевого автомайдану прийшли на засідання сесії міської ради і змусили міського голову Олександра Сіна та секретаря Романа Тарана написати заяву про звільнення з посади. Не проминув вставити свої п’ять копійок і народний депутат Олег Ляшко, який із групою підтримки примчав аж із Києва. Отримавши документ, активісти запропонували купити одіозному чиновнику квиток до Північної Кореї.

Долоньки для Маестро!

Долоньки для Маестро!

Сьогодні відомий російський співак, композитор, артист та активний громадський діяч Андрій Макаревич святкує свій шістдесят перший день народження. Після численних виступів на підтримку України та проти окупації Криму, а також після благодійного концерту для дітей-біженців біля Слов’янська в Росії розгорнулася масована кампанія iз цькування улюбленого донедавна артиста. Його концерти неодноразово скасовували організатори, а виступ у Будинку музики в Москві було зірвано невідомими, котрі розпорошили перцевий газ у залі.

Всі статті рубрики