Молитва перед вибором

Молитва перед вибором

Молитва за мир лунала цієї неділі на майданах багатьох великих міст України. На майдані Незалежності в Києві зібралося кілька тисяч християн, які «молилися за мир в Україні, покаяння та духовне піднесення народу, розбудову держави на основі моральних цінностей».

Харківський фронт

Харківський фронт

Недільного вечора невідомий зловмисник двічі вистрелив з ручного протитанкового гранатомета по складах iз паливно-мастильними матеріалами, розташованих на території військової частини по проспекту Фрунзе в Харкові. Обидва постріли не влучили у ціль, тож ні люди, ні майно не постраждали.

І війни не треба...

І війни не треба...

Уламки меблів, обсмалені фіранки, купи цегли, змішаної зі шматками штукатурки і діра у стіні — це все, що лишилося від двох квартир у п’ятиповерхівці мирного Мелітополя. У неділю 19 жовтня близько 21:50 на вулиці Февральській пролунав вибух. У квартирі перебували двоє молодих людей, які від вибуху загинули на місці.

Мур не витримав

Мур не витримав

Мури прадавньої Святої Софії, покликані захищати пам’ятку від ворогів, розсипаються на очах. Так, у суботу на території заповідника Софія Київська завалилася частина господарської цегляної стіни, яка відділяла його територію від внутрішнього двору житлового будинку на вул. Стрілецькій, 7/6.

І Росія — за Надію

І Росія — за Надію

«Якщо ви не можете більше мовчати про це жахливе свавілля і беззаконня, виходьте вимагати звільнення невинної громадянки України, чесного Воїна і героїчної льотчиці Надії Савченко! Готуйте свої плакати, зустрічаємося в понеділок iз 17.30 до 19.30 біля центрального входу в Інститут Сербського», — з таким закликом звернулися до росіян московські правозахисники, які організували серію одиночних пікетів біля московської психіатричної лікарні, де від минулого понеділка утримують українську бранку з метою «проведення психіатричної експертизи».

Бiженцi в законi

Бiженцi в законi

У недiлю під Кабміном переселенці з Донбасу намагалися привернути увагу чиновників до своїх проблем. На тротуарі вони встановили розкладачку, на яку поклали «подушку» з ватмана, написавши, що вона «така ж порожня, як і ваші обіцянки». На розкладачку, вкриту невиконаними законами та проханнями волонтерів, лягла одна з переселенок, вкрившись плакатом «Хто поверне кримчанам дім?».

НеЩастя для ворога

НеЩастя для ворога

Тепер стало зрозуміло, для чого протягом тижня бойовики намагалися оточити українські блокпости під Бахмуткою та поблизу Смілого, що на Луганщині. За даними РНБО, терористи та російські диверсанти планували оточити місто Щастя (у разі успішного штурму блокпостів бойовики зайшли б до міста із заходу) та захопити розташовану тут Луганську ТЕС, яка забезпечує електрикою більшу частину області.

Всі статті рубрики