«З такими дітьми ми непереможні»

01.10.2014

Для того щоб допомогти армії, миколаївські школярі вирішили розбити свої скарбнички і виставити на аукціон улюблені іграшки. Посилки з дитячими листами та подарунками, зробленими власноруч, настільки зворушили серця бійців 79-ї Миколаївської окремої аеромобільної бригади, що вони пообіцяли юним патріотам України не витрачати прислані гроші, а використовувати їх як оберіг. «Коли закінчиться війна, ми обов’язково віддячимо нашим маленьким помічникам, — пообіцяв один із бійців бригади. — Просто, Путін ще не розуміє, що з такими дітьми ми непереможні. Адже миколаївські десантники тут не тільки заради нас із вами, а ще заради наших дітей».

Початок доброї справи поклав 9-річний Артем Терьохін із Миколаєва. Школяр по секрету від батьків виставив в інтернет-магазині свої іграшки і колекцію солдатиків, щоб допомогти військовим. Дізнавшись, чому хлопчик вирішив розлучитися зі своїми «скарбами», потенційні покупці за лічені години розкупили нехитрий «скарб». Тоді Артемко доповнив розпродаж кількома конструкторами, улюбленим плюшевим ведмедиком, машинками та мобільним телефоном. У підсумку, за всю колекцію школяр наторгував більше двох тисяч гривень.

Відправити гроші в центр допомоги військовим України допоміг малому старший сусід по під’їзду. «Мій друг продав велосипед на ринку і відніс гроші у спеціальний центр, де допомагають військовим. Батьки спочатку його насварили, а коли дізналися, що гроші він передав українським солдатам — то вибачилися, — розповідає Артем Терьохін. — У мене велосипеда немає, але є багато іграшок. Я один у сім’ї, так батьки свого часу багато дорогих речей купували. Тепер ось стало в пригоді». За словами школяра, найчуйніші покупці йому дзвонили із Києва.

А от школярі з Южноукраїнська, що на Миколаївщині, вирішили відправити десантникам з 79-ї окремої аеромобільної бригади свої скарбнички. Польова пошта доправила в зону бойових дій рожеві та блакитні коробочки, дбайливо оздоблені дитячими руками. Хлопчики і дівчатка прикрасили скарбнички квітами, бісером та різними добрими написами з побажаннями залишитися живими і звільнити нашу Україну.

Розчулені таким благородним вчинком солдати навіть записали відеозвернення до дітей, у якому подякували за моральну підтримку та патріотизм, а також пообіцяли свято зберігати їх подарунки як оберіг.

ДО РЕЧІ

Українській армії допомагають не лише діти, а й педагоги. Миколаївський дитячий садок, школа «Гіпаніс» і «Міжнародний класичний університет» подарували українським військовим свій мікроавтобус «УАЗ». Автомобіль наповнили всім необхідним для бійців АТО — комплектами осіннього обмундирування, рюкзаками, продуктами, ліками, теплими речами. А ось в миколаївській «Могилянці» збирають гроші на ремонт БТРів для Української армії. Оновлені машини прикрашають патріотичної написом: «Наш вклад у перемогу над агресором».