НОВИНИ ПЛЮС

01.10.2014

Рада збереться позачергово

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов погодився на пропозицію Кабміну і розпорядився провести позачергове засідання парламенту 7 жовтня. Засідання планують присвятити розгляду пакету антикорупційних реформ. Відповідаючи на запитання журналістів щодо перспектив прийняття відповідних законів, спікер зазначив, що переконаний у тому, що ВР вдасться знайти необхідну кількість голосів. На його думку, в розпал передвиборчої кампанії у кандидатів є реальний шанс продемонструвати свою боротьбу з корупцією не на словах, а на ділі.

Турчинов тягне з підписанням законів «про Донбас»

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов каже, що підпише закони про «особливий режим» для Донбасу після вердикту Регламентного комітету ВР. Мотивація така: довкола цих документів і так «багато спекуляцій». Голова ВР нагадав, що запрошував Генпрокуратуру та СБУ для перевірки процесу голосування, а вони не знайшли фактів втручання в роботу системи «Рада» 16 вересня.

Ярема: Курченка шукає Інтерпол

Українського бізнесмена Сергія Курченка шукає Інтерпол. Про це на брифінгу у вівторок у Києві повідомив генеральний прокурор Віталій Ярема. Як відомо, нещодавно Курченко «хвалився» російськму виданню, що його майно в Україні не заарештоване.