Урок «королівського» футболу

28.02.2014
Урок «королівського» футболу

Ян–Клас Хунтелар (лiворуч) забив гол престижу «Реалу». (Рейтер.)

«До Німеччини ми веземо нашу головну зброю — Кріштіано Роналдо», — заявив головний тренер мадридського «Реалу» Карло Анчелотті напередодні першого матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти «Шальке». У чемпіонаті Іспанії найкращий футболіст минулого року через дискваліфікацію не виходив на поле впродовж останніх трьох тижнів, натомість на євроарені ніщо не заважало зіграти португальцеві. На гру з гельзенкірхенцями Роналдо вийшов бадьорим і свіжим, відтак не дивно, що саме від нього йшла головна загроза воротам господарів.

Штурмом володінь Ральфа Ферманна «К7» займався не сам, а в групі з Гаретом Бейлом та Карімом Бензема. На трьох зірки «Реалу» забили шість м’ячів, у підсумку завершивши поєдинок із непристойним рахунком — 1:6. «Такі матчі завжди чомусь вчать, і сьогодні нам піднесли урок футболу. Ми повинні багато працювати, аби виправити допущені помилки. Упевнений, наступного разу ми зіграємо набагато краще», — зазначив захисник «кобальтових» Феліпе Сантана.

Цікаво, що на старті групового етапу нинішнього розіграшу ЛЧ підопічні Анчелотті з ідентичним рахунком розправилися з «Галатасараєм». Думається, після того фіаско наставник турецького клубу Роберто Манчіні провів хорошу роботу над помилками й, у підсумку, зміг вивести свою команду в «плей–оф», випередивши в боротьбі за путівку в 1/8 фіналу «Ювентус».

Позавчора в рідних стінах «Галатасарай» зустрічався з «Челсі» й також виглядав дуже гідно, зігравши з «аристократами» внічию — 1:1. Щоправда, на думку півзахисника турецького клубу Уеслі Снайдера, стамбульці занадто гостинно поставилися до візитерів, дозволивши підопічним Жозе Моуріньйо занадто швидко відкрити рахунок у матчі. «Важко змиритися з тим, що ми так по–різному грали два тайми. Ми б воліли їхати до Лондона з іншим результатом, але краще 1:1, ніж 0:1. Але слід визнати, що грати ми почали лише в другому таймі», — визнав голландський вінгер «Галатасарая».

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу (перші матчі, поєдинки середи). «Шальке» (Німеччина) — «Реал» (Іспанія) — 1:6 (Хунтелар, 90+1 — Бензема, 13, 57; Бейл, 21, 69; К. Роналдо, 52, 89;), «Галатасарай» (Туреччина) — «Челсі» (Англія) — 1:1 (Шеджу, 65 — Торрес, 9).