Вiд Праги до Риги транзитом через Москву

28.02.2014
Вiд Праги до Риги транзитом через Москву

Пiсля мiсячної перерви донеччани ще не прокинулися. (з сайта ХК «Донбас».)

Після того як «Донбас» достроково виборов право участі у «плей–оф» КХЛ, його наставник, росіянин Андрій Назаров заявив, що завданням на кінцівку регулярного сезону є боротьба за третю позицію в Західній конференції. Власне, на перерву, пов’язану з Олімпіадою, «червоно–чорні» пішли саме на окресленій тренером позиції. Утім одразу після поновлення чемпіонату КХЛ донеччани втратили третє місце, програвши (1:4) на виїзді прямому конкуренту — «Леву», з яким у «Донбасу» до матчу в Празі була рівна кількість очок. «Вочевидь далася взнаки місячна перерва. Не вистачило концентрації», — позавчора на післяматчевій прес–конференції Андрій Назаров був небагатослівним.

Прикметно, що другий сезон поспіль празький колектив сплутує карти українській команді. Минулого року «леви» не пустили «Донбас» у «плей–оф», цього разу вони можуть відібрати у донеччан кращу позицію для штурму «Кубка Гагаріна».

Хай там як, а до завершення «регулярки» обом командам залишається провести по три матчі. І якщо для «Лева» всі вони пройдуть вдома, то на команду Назарова чекає продовження виїзної серії.

Цікаво, що на матчі з «Левом» у таборі донецьких фанів, які приїхали до Праги підтримати свою команду, були помічені родичі донбасівських легіонерів. Словацького захисника «червоно–чорних» Петера Подградськи підтримував його батько, мама та сестра. «За іграми сина, в переважній більшості, я слідкую через інтернет–трансляції», — сказав Ян Подградськи. Живу підтримку своїх рідних словацький хокеїст «Донбасу» зможе отримати й у наступному матчі, адже відбудеться він на його батьківщині, — сьогодні в Братиславі український клуб зустрічатиметься зі «Слованом». А на завершення «регулярки» підопічні Назарова зіграють з ЦСКА в Москвi та ризьким «Динамо».

ОВВА!

Під час позавчорашнього матчу чемпіонату КХЛ між московськими командами ЦСКА та «Спартак» фанати «зарядили» «кричалку» «Слава Україні! — Героям слава!».

 

ТАБЛО

КХЛ. Регулярний чемпіонат. «Лев» — «Донбас» — 4:1 (Азеведо, 1; Яакола, 6; Врана, 19; Тьорнберг, 33 — Бартуліс, 14 (менш.)).

Турнірне становище в Західній конференції після 51 матчу: «Динамо» (М) — 108, СКА — 99, «Лев» — 93, «Донбас», «Динамо» (Р) — 90, ЦСКА — 86, «Медвешчак» — 85, «Локомотив» — 75, «Атлант» — 72, «Сєвєрсталь» — 71, «Слован» — 67, «Витязь» — 58, «Спартак» — 53, «Динамо» (Мн) — 50.

Турнірне становище в Східній конференції після 51 матчу: «Металург» (Мг) — 100, «Барис» — 94, «Ак барс» — 98, «Салават Юлаєв», «Торпедо» — 88, «Сибір» — 84 (52), «Автомобіліст» — 83, «Адмірал» — 72, «Трактор» — 71, «Авангард» — 66 (52), «Югра» — 61, «Нафтохімік» — 54, «Металург» (Нк) — 47 (52), «Амур» — 45 (52).

 

МОЛОДШІ БРАТИ

«Кременчук» пiшов вiд бiлорусiв

За повідомленням офіційного сайта Федерації хокею Білорусі, керівництво ХК «Кременчук», який виступав у вищій лізі відкритого чемпіонату Білорусі, звернулося до неї з листом, де попросило зняти команду зі змагань. «У зв’язку з напруженою політичною обстановкою, що склалася останнім часом в Україні, і неможливості приїзду в Україну для участі в матчах «плей–оф» вищої ліги відкритого чемпіонату Республіки Білорусь команд–суперників, просимо ФХРБ розглянути питання про зняття ХК «Кременчук» зі змагань. Просимо розцінювати обставини, що склалися, як обставини непереборної сили — форс–мажор», — йдеться в листі. Водночас «Кременчук» планує виступити у «вишцi» ЧРБ у наступному сезонi.