«Пустельнi яструби» в Київ не прилетять

28.02.2014

Нестабільна політична ситуація в Україні змушує вітчизняних функціонерів відмовлятися від проведення в країні, особливо в столиці, міжнародних спортивних заходів. І якщо футбольні поєдинки київського «Динамо» та збірної України просто перенесли на Кіпр, то боксерську зустріч у рамках четвертого сезону WSB між «Українськими отаманами» та «Алжирськими пустельними яструбами», яка мала відбутися сьогодні в Києві, взагалі скасували.

Цікаво, що ініціатором такого рішення була не приймаюча сторона, а розпорядники турніру — керівництво Всесвітньої серії боксу. «У зв’язку з адміністративними та логістичними труднощами, організація та проведення матчевої зустрічі між «Отаманами» та «Яструбами» 28 лютого, як це було заплановано календарем змагань, є неможливою. У зв’язку з цим, а також враховуючи той факт, що групова стадія змагань фактично підійшла до кінця, перенесення матчу на більш пізню дату також неможливо», — йдеться в офіційному листі WSB.

Керівники напівпрофесіональної ліги наголошують, що скасування матчу може позначитися на турнірному становищі обох команд, відтак планують прийняти рішення стосовно штрафних санкцій.

Хай там як, свій наступний поєдинок «Отамани» проведуть 8 березня в Німеччині, проти місцевої команди. Власне, це буде останній поєдинок групового раунду. Наразі наші боксери, маючи 19 очок, посідають у групі А другу позицію, поступаючись лідерам — італійському «Грому» — одним пунктом. Місце в «плей–оф» «Отамани» забронювали достроково.