ХРОНІКА

28.02.2014

Футбол

30–річний нападник «Металіста» і збірної України Марко Девич учора став гравцем казанського «Рубіна». Сума трансферу склала 5 мільйонів євро.

Після половини поточної першості України колишній серб із 15 голами був найкращим бомбардиром чемпіонату. Але, нагадаємо, гравці «Металіста» вже три місяці не отримують зарплату через кризу керівництва клубу.

* * *

Мирон Маркевич залишив «Металіст» не через борги із зар­платні. Як заявив уже колишній головний тренер, «так, мені, як і всім, винні гроші. На сьогоднішній день — 160 тисяч доларів. Я зараз кажу: якщо вони ці гроші віддадуть, я прошу їх перерахувати половину в сирітський будинок, а половину — в дитячу лікарню в Харкові. Це моя відповідь тим, хто таке говорить. Повторюю: ніколи для мене гроші не були основним у футболі», — цитує Маркевича сайт «Терикон».

* * *

Контрольний матч. «Металіст» — «Суми» — 1:0 (Бланко).

Теніс

Олександр Долгополов вийшов у чвертьфінал турніру ATP–500 з призовим фондом 1,3 млн. дол. в Акапулько (Мексика). У матчі другого раунду киянин обіграв французького тенісиста Жеремі Шарді — 6:3, 6:4. На рахунку українця 11 ейсів. Таким чином Дог узяв реванш у Шарді за поразки в цьому сезоні на відкритому чемпіонаті Австралії і в Буенос–Айресі.

Баскетбол

Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков у інтерв’ю офіційному сайту ФБУ розповів, що матчі суперліги поновляться з 1 березня.

«У зв’язку з трагічними подіями, які відбуваються в Україні, звичайно, що масовий захід, зокрема баскетбольний матч, мав бути перенесеним. Зараз, на вимогу декількох команд суперліги, із 1 березня ігри чемпіонату України відновлюються. Команди хочуть грати, вони мають великі фінансові зобов’язання. Що стосується інших чоловічих і жіночих ліг, а також дитячих змагань, будемо дивитися, яка буде ситуація в країні», — розповів Волков.