ХРОНІКА

03.09.2013

Теніс

На «Ю–Ес оупен» у Нью–Йорку українські тенісисти в одиночному розряді вже традиційно не «дожили» до другого тижня змагань. Двоє порівняно найуспішніших наших «одинаків» вибули з боротьби вже в другому раунді. Еліна Світоліна поступилася американці Крістіні Макгейл — 4:6, 6:3, 5:7, а Олександр Долгополов склав зброю перед росіянином Михайлом Южним (21–й номер посіву) — 5:7, 1:6, 3:6.

Дует Ірина Бурячок/Кнапп (Україна/Італія) в першому колі парного розряду поступився союзу Янкович/Лучич–Бароні (Хорватія, 15) — 2:6, 3:6. Тож станом на вчора українське представництво зберігалося лише в парах у чоловіків. Сергій Стаховський і росіянин Южний на старті обіграли дует — Фирстенберг/Матковський (Польща, 8) — 6:4, 6:4, а в другому раунді вибили пару Левінськи/Весели (Чехія) — 6:2, 6:4.

На старті турніру юніорок перемогли 16–річна Ангеліна Калініна з Нової Каховки та 17–річна Вікторія Лушкова з Харкова.

А в дорослих «одинаках» серед найпомітніших втрат сіяних гравців варто назвати такі: у чоловіків у третьому колі німець Хаас (12) програв усе тому ж Южному (21), італієць Сеппі (20) — узбеку Істоміну, американець Ізнер (13) — німцеві Кольшрайберу (22); у жінок у другому раунді вибули Венус Уїльямс зі США та італійка Еррані (4), яку перемогла співвітчизниця Пеннетта, у третьому данка Возняцьки (6) була бита кваліфаєркою з Італії Джоржджі, а росіянка Кириленко (14) — румункою Халеп (21), у четвертому колі полячка Агнешка Радванська (3) поступилася росіянці Павлюченковій (24) — двічі по 4:6. Без проблем рухаються далі Серена Уїльямс і Азаренко, Джокович, Маррей, Федерер і Надаль.

* * *

Турнір ITF у Казані (50 тис. дол.). Пари. Фінал. Івахненко/Козлова (Україна) — Капшай/Ерайдін (Україна/Туреччина) — 6:4, 6:1.

Дзюдо

«Бронза» Георгія Зантараї залишилася єдиною нагородою збірної України за підсумками чемпіонату світу в Ріо–де–Жанейро. Серед решти українців найкраща — Вікторія Туркіс, яка у ваговій категорії до 78 кг посіла сьоме місце.

У принциповому фіналі командної першості збірна Грузії поборола росіян (3:2).

Загальний медальний залік виграли японці — 4–1–4, у французів — 2–2–4, у кубинців 2–0–1. Україна — в групі команд на 19—23–му місцях.

Легка атлетика

На етапі «Діамантової ліги» в Цюріху знову не було рівних українському стрибунові в висоту Богдану Бондаренку (2,33), який виграв і весь сезон.

Наша Марія Ремень тут фінішувала третьою на 200 метрах (22,67), також «бронзу» здобула українська експериментальна естафетна четвірка 4х100 м у складі Ремень, Наталії Погребняк, Христини Стуй і Вікторії П’ятаченко (42,71).

Хокей

«Кубок Донбасу» (Донецьк). «Сєвєрсталь» — «Донбас» — 7:4 (Лайне, Благий, Піганович — 2), «Адмірал» — «Торпедо» — 3:2, «Нафтохімік» — «Сєвєрсталь» — 1:2 Б, «Торпедо» — «Нафтохімік» — 7:3, «Донбас» — «Адмірал» — 3:2 (Робітайл, Бєлухін, Лайне).

Підсумкове становище (після 4 матчів): «Донбас» — 9, «Адмірал», «Сєвєрсталь» — 7, «Торпедо» — 4, «Нафтохімік» — 3.

Баскетбол

Одразу двоє українських центрових буде в клубі НБА «Фінікс санз». Окрім Олексія Леня, обраного на драфті, до складу «Сонячних» унаслідок обміну з «Детройтом» потрапив В’ячеслав Кравцов.

Гандбол

Чоловіки. Ліга чемпіонів. Кваліфікаційний турнір. Група 3 (Нові Сад). «Борац» (Боснія і Г.) — «Мотор» (Україна) — 18:40, «Мотор» — «Войводіна» (Сербія) — 36:24.

Кращий український клуб пробився в основний раунд Ліги чемпіонів, де в групі А разом із запоріжцями виступлять угорський «Веспрем», хорватський «Кроаціа Осігураньє» із Загреба, російський «Санкт–Петербург», німецький «Рейн–Неккар Левен» (Мангейм) і словенський «Цельє Півоварна Лашко».

Футзал

Суперкубок України. «Локомотив» (Харків) — «Енергія» (Львів) — 2:1 (О. Сорокін, 14, 33 — Рогачов, 25).

Велоспорт

Після дев’яти етапів загальний залік «Вуельти» очолює іспанець Даніель Морено з команди «Катюша») — 35:58.34, на секунду відстає ірландець Ніколас Роч із «Саксо–Тінькофф», на 20 сек. — італієць Вінченцо Нібалі з «Астани»). Українець Ярослав Попович із «Радіошек» — 86–й (+39.01; на шостому й сьомому етапах він фінішував із часом переможця), Андрій Гривко з «Астани» — 141–й (+01:06.18).