Чотири смерті за чотири мільйони

16.07.2013
Чотири смерті за чотири мільйони

Машина перевозила чотири мільйони гривень. Тринадцять мішків iз грiшми мали піти на виплату пенсій городянам. Обох кілерів у перестрілці застрелив 28–річний інкасатор Олександр Щербина.

 

Бандити стріляли впритул

Того фатального дня о 8–й годині ранку мікроавтобус «Газель» виїхав iз банку за звичним маршрутом. У салоні перебували двоє озброєних автоматами інкасаторів. Така процедура відбувається раз на місяць, тому, цілком очевидно, кілери працювали за чиєюсь «наводкою» і заздалегідь продумали злочинний план.

Мікроавтобус виїхав на тиху вуличку Будівельників. Тут йому дорогу перекрила синя Daewoo з увімкненою «аварійкою». Коли «Газель» пригальмувала, з машини вискочили двоє чоловіків у масках і камуфляжних костюмах й почали обстрілювати лобове скло. Водій «Газелі» Анатолій Мандруха загинув миттєво. Один з інкасаторів, що сидів на передньому сидінні, упав на підлогу, а другий, не розгубившись, схопив автомат і двома влучними пострілами убив бандитів наповал.

Про Олександра Щербину відомо, що він працює інкасатором лише півтора року. До цього служив в армії за контрактом у підрозділі охорони. «Кілери діяли продумано і професійно. У мене стріляли двiчi: один — iз боку дверей, другий — iз боку вікна, — розповiдає Олександр Щербина. — В того бандита, який підходив до машини з боку нашого водія, я влучив iз першого разу. Він відбіг метрів зо двадцять і помер. Другий нападник отримав два поранення — в груди і голову. Його забрала «швидка», він помер у лікарні. Коли стріляв, то страшно не було, тому що розумів: рятую своє життя. А от коли постріли стихли і настала гробова тиша — по шкірі мурашки поповзли від жаху...».

А вбивцi хто?

Прибулі на місце події медики констатували дві смерті: водія «Газелі» та бандита, які загинули миттєво. Пізніше правоохоронці з’ясували, що в той нещасливий день було вбито аж чотири людини. Перед нападом на мікроавтобус зловмисники зупинили неподалік села Зайчівське таксі, 28–річний водій якого погодився за сто гривень підвезти чоловіків до Миколаєва. А щойно бандити сіли в салон, як пролунав постріл. Мертвого водія з простреленою головою викинули з машини в поле.

Як розповіли в секторі зв’язків iз громадськістю Управління МВС у Миколаївській області, організатором нападу став 29–річний Олександр Шишкін, який тривалий час розшукувався в Україні за грабіж, а потім утік від слідства до Італії. Звідти його екстрадиювали на Батьківщину і судили за розбій. Утім навіть після цього чоловік зумів налагодити будівельний бізнес і грошей особливо не потребував. Всього лише півроку тому він одружився. У нього залишилися дружина і п’ятимісячна донька. Судячи з записiв, зроблених на сторінці у соціальній мережі «Вконтакте», сім’я була дружньою.

А ось 31–річний Денис Васильєв був холостяком. До березня цього року працював слідчим СБУ в Снігурівському відділі. Його добре характеризували за місцем роботи. На різноманітних змаганнях виступав за підрозділ спецпризначення СБУ «Альфа». З СБУ звільнився після приходу нового керівництва і скорочення штату. Денис став на облік у центрі зайнятості, збирався піти начальником охорони у велику поштову фірму.

«У Дениса була дівчина, збирався одружитися, та й мати чекала онуків, — iз гіркотою в голосі розповідає батько нападника Ігор Васильєв. — Денис не потребував грошей. Він заробляв 3,5 тис. грн., невже йому не вистачало?».

Кадри «чистять» — проблема не вирішується

За останній місяць Миколаїв «прославився» серією гучних злочинів. Підсумком цього стало повальне звільнення високопосадовців обласного управління МВС. Так, після резонансного зґвалтування двома офіцерами міліції 29–річної Ірини Крашкової було звільнено відразу чотирьох керівникiв Врадіївського райвідділку міліції. А згодом посад позбулися ще шестеро правоохоронців обласного рівня. Таке рішення було ухвалене під час засідання розширеної колегії МВС під головуванням міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

 

КОЛИ ВЕРСТАВСЯ НОМЕР...

Учора близько 13–ї години на ділянці дороги між Кривим Рогом і Апостоловим, що у Дніпропетровській області, правоохоронці виявили в інкасаторській машині два трупи — водія та інкасатора — з вогнепальними пораненнями. Як повідомив начальник центру зв’язків iз громадськістю управління МВС у Дніпропетровській області Олексій Щербатов, з автомобіля зникли 500 тис. грн. Також станом на вчора слідчі встановлювали місце перебування другого інкасатора, який зник. Порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу — умисне вбивство.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>