ХРОНІКА

22.05.2013

Футбол

Позавчора у клубному офісі київського «Динамо» відбулася двогодинна розмова президента ФК Ігоря Суркіса з тренером Олегом Блохіним та його помічником Олексієм Михайличенком. Незважаючи на невдачу в першості України, Суркіс висловив підтримку тренерському штабу, який продовжуватиме працювати з командою в наступному сезоні.

«Хочу припинити хибні чутки про мій відхід із посади головного тренера «Динамо». Команда стала кращою — це всі визнають, часу в мене було мало — це факт, попереду літо, підсилимося — це беззаперечно. Давайте спочатку доб’ємося чогось у Лізі Європи, а вже потім будемо лізти в Лігу чемпіонів!» — така заява з’явилася на сторінці Блохіна у «Фейсбуці».

* * *

Перша ліга. Матчі 31–го туру. «Буковина» — «Суми» — 1:0 (Дорош, 28), «Нафтовик» — «Геліос» — 0:2 (Расков, 37; Герасимець, 65).

* * *

Чемпіонат Іспанії. Матч 36–го туру. «Мальорка» — «Бетіс» — 1:0.

* * *

Чемпіонат Росії. Матч 29–го туру. «Анжі» — «Локомотив» — 2:1 (Чорлука, 40 (у свої ворота); Ето’О, 74 — Самедов, 34).

Махачкалинці забронювали «бронзову» позицію.

* * *

Екс–тренер київського «Динамо» Юрій Сьомін дав згоду очолити азербайджанський ФК «Габала».

* * *

Президент мадридського «Реалу» Флорентіно Перес офіційно підтвердив, що наприкінці сезону Жозе Моуріньйо залишить посаду головного тренера команди.

Теніс

Турнір WTA в Брюсселі (призові — 690 тис. дол.). Перше коло. Чепелова (Словаччина) — Цуренко (Україна) — 5:7, 6:3, 7:5.

Турнір ATP у Ніцці (410 тис. євро). Фінал кваліфікації. Стаховський (Україна) — Лааксонен (Швейцарія) — 6:7, 6:2, 6:4. Перше коло. Стаховський (Q) — Дутра да Сильва (Бразилія, Q) — 6:2, 6:3.

Гандбол

Кубок ЄГФ у чоловіків виграв німецький «Рейн Некар Льовен», який у груповому турнірі був суперником запорізького «Мотора». У вирішальному матчі «фіналу чотирьох» «Льовен» обіграв французький «Нант» — 26:24. Третє місце у данського «Тім Твіс Хольстебро», який здолав німецький «Геппінген» — 28:27.

Хокей

НХЛ. Кубок Стенлі. 1/4 фіналу (серія до 4 перемог). «Детройт» — «Чикаго» — 3:1 (серія — 2:1).

* * *

У сезоні–2014/15 в Європі з’явиться новий міжнародний клубний турнір під егідою Міжнародної федерації хокею. Як повідомив президент ФХ Росії Владислав Третьяк, у проектованому Кубку виклику братимуть участь 48 клубів із різних країн, розбиті на 12 груп, а матчі відбуватимуться під час міжнародних пауз, поки національні збірні готуються до турнірів.