Ялинка імені Кобзаря

30.04.2013

Свій вклад у підготовку до відзначення 200–річчя з дня народження Тараса Шевченка зробили жителі села Пугачівка Уманського району. «Оскільки в нашому селі немає ні погруддя поета, ні вулиці, яка була б названа на його честь, то ми задумали посадити парк та назвати його іменем Кобзаря», — розповідає «УМ» сільський голова Пугачівки Валентина Овчіннік.

Пані Валентина уточнює — парк висадили при в’їзді у Пугачівку, на пустирі, а територія його складає більше одного гектара. Каже, що разом iз дорослими над створенням парку працювали і школярі місцевої школи. А дехто прийшов навіть цілими родинами: сама пані Валентина працювала разом із мамою Галиною Федорівною, донькою Оленою та онуками Костею і Максимом. Іменні ялинки посадили сільські молодята Інна та Руслан Сухомейки.

Загалом жителі Пугачівки висадили на території нового парку імені Шевченка більше сотні дерев. Окрім ялинок, тут тепер ростуть липи, дуби червонолисті, клени гостролисті, горобина, кущі спірею та ялівцю. У парку створили також п’ять клумб iз багаторічними квітами.

У центрі цього парку люди посадили головну ялинку села. Поки що вона «на зріст» — усього два метри, але саме тут сільська громада планує зустрічати новорічні свята. «У подальшому є задум облаштувати у новому парку лавочки та сонячні ліхтарі», — ділиться планами голова сільради Валентина Овчіннік.