Інтерни по–українськи: комедія чи ?..

Інтерни по–українськи: комедія чи ?..

Після зустрічі зі студентами–старшокурсниками Полтавської медичної стоматологічної академії начальник Кременчуцького міського управління охорони здоров’я Валерій Литвиненко заявив про наміри тамтешніх посадовців у цьому році ще активніше виконувати програму залучення лікарів–інтернів для проходження інтернатури у місцевих медзакладах з їхнім подальшим працевлаштуванням. Зокрема, тут хочуть перевершити позаминулорічний і минулорічний показники, коли саме за допомогою коштів міського бюджету вдалося «звабити», відповідно, двох і сімох інтернів. Ідеться про реалізацію прийнятої Кременчуцькою міськрадою восени 2011 року першої в Україні міської програми стимулювання припливу фахівців–медиків найнеобхідніших і водночас дефіцитних спеціальностей, починаючи з інтернівської лави.

Алея врятованих життів

Алея врятованих життів

У Тернополі триває тиждень «За збереження життя», ініційований «Школою щасливого материнства святої Анни», яка діє при місцевому «Карітасі». Суть усіх акцій, запланованих на ці дні, полягає в тому, щоб у популярній формі надати населенню (передусім молоді) максимум інформації про те, яким великим злом є переривання вагітності та як від цього убезпечитися.

Меню для перелітних птахів

Меню для перелітних птахів

Дикі качки, гуси та лелеки, які прилетіли з теплих країв на околицю села Мошни Черкаського району, зовсім не розраховували, що в цю пору тут можуть бути морози, а поля вкриті сніговою ковдрою. Голодний пташиний лемент, що долинав із берегів річки Вільшанки, почули місцеві жителі. «Наші люди взялися підгодовувати бідолашних птахів. Несуть їм усе їстівне, що мають удома», — розповідає «УМ» секретар Мошнівської сільради Світлана Хижняк.

Борщ до Харкова доведе

Борщ до Харкова доведе

Із цього літа у Харкові буде регулярно проводитися фестиваль борщу. Смачне кулінарне дійство, приправлене широкою культурною програмою, чиновники вирішили заснувати для заманювання в регіон туристів. На ви­бір саме цієї культової української страви як рекламний бренд вплинув апетит футбольних фанатів «Євро–2012», які минулого літа змусили місцевих поварів літрами варити саме знаменитий борщ.

«Камерне» місто

«Камерне» місто

Приблизно рік тому в керівництва Тернопільської міськради виник задум встановити на вулицях обласного центру цілу мережу неприхованих камер відеоспостереження, які сприяли б забезпеченню громадського порядку, показували ситуацію на дорогах, популяризували визначні пам’ятки через інтернет тощо.

Всі статті рубрики