НОВИНИ ПЛЮС

28.03.2013

600 днів ув’язнення Тимошенко

Минуло 600 днів iз часу ув’язнення екс–Прем’єр–міністра Юлії Тимошенко. Вчора в наметовому містечку, яке досі діє на Хрещатику навпроти Печерського суду, народні депутати від «Батьківщини» Юрій Одарченко, Олександр Чорноволенко, Олександр Бригинець і голова фракції «БЮТ–Батьківщина» у Київраді Тетяна Меліхова провели акцію «600 днів за ґратами». «Прийшов актив, який із першого дня був у наметовому містечку. Ми подякували людям за небайдужість. Розмовляли про наші недопрацювання й подальші дії, — розповів «УМ» Одарченко. — Результат виборів до ВР по Києву свідчить про підтримку людей, авторитет Юлії Тимошенко і роботу депутатів, які відстоюють її на протестних акціях».

Конфлікт на засіданні уряду

Прем’єр–міністр Микола Азаров вигнав з учорашнього засідання КМ народного депутата із фракції «УДАР» Сергія Капліна. Це сталося після вступного слова Прем’єра, коли пряма трансляція закінчилася. «Не дозволю порушувати регламент роботи Кабміну. Ви зірвали роботу Верховної Ради і зараз пропонуєте зірвати роботу Кабінету Міністрів! — закричав Азаров. — Ніякі мандати не повинні використовуватися. Охороно, будь ласка, я на себе беру відповідальність! Виводьте його з зали!!!»

Каплін намагався взяти участь в обговоренні проблем боротьби зі стихією і просив слова. Азаров не дозволив йому виступити. Пізніше Прем’єр заявив, що надалі присутність депутатів на засіданні уряду має узгоджуватися особисто з ним.

Місія МВФ в Україні

Місія Міжнародного валютного фонду прибула до Києва для переговорів з українською владою про нову угоду щодо кредиту «стенд–бай». Місія працюватиме в Україні до 10 квітня.

У 2011 році Фонд припинив фінансування України за кредитом у сумі 3,4 млрд. дол. — через те, що Україна відмовилася збільшити тарифи для населення на узгоджені з кредитором 30% і для комунального сектору — майже на 60%. Тепер уряд хоче поновити надходження коштів від МВФ.

Із 1 травня постійним представником МВФ в Україні буде Жером Ваше (замість Макса Альєра).