НОВИНИ ПЛЮС

26.03.2013

Справа Лозинського

Вищий спецсуд України змінив статті обвинувачення для колишнього народного депутата Віктора Лозинського. Розгляд касації відбувся 1 березня, але саму ухвалу досі не оприлюднювали. Джерела газети «Сєгодня» повідомили, що до екс–БЮТівця «застосували найнижчу планку покарання за статтею 115 КК, знайшовши якісь пом’якшуючі провину обставини», і що, можливо, вже в 2017 році він зможе вийти на волю. Насправді, пише «Українська правда», суд не просто зменшив строк перебування Лозинського в тюрмі, а взагалі зняв iз нього обвинувачення у вбивстві (стаття 115), замінивши його статтею хуліганство (частина 1 статті 296).

За словами експертів, Лозинський може достроково вийти з колонії, отримавши умовно–дострокове звільнення завдяки сумлінній поведінці і ставленню до праці.

П’ята графа

Члени фракції ВО «Свобода» Леонтій Мартинюк та Андрій Мохник у запиті до Голови Верховної Ради вимагають «надати відомості щодо суспільно важливої інформації про національність чинних народних депутатів України».

Справа Щербаня

Бізнес–партнер Євгена Щербаня Юрій Дєдух вважає, що його вбивство замовили Лазаренко й Кучма, а не Юлія Тимошенко. Про це він заявив в інтерв’ю Forbes.Ua.

«Це однозначно Леонід Кучма і Павло Лазаренко. Основна мета вбивства Жені — усунути його як політичного конкурента. Тому що Ліберальна партія України в той час займала дуже вагомі позиції. Як мінімум 60% народних депутатів тоді підтримували ліберальні ідеї, а бюджет країни, за великим рахунком, писався в кабінеті у Євгена Щербаня, — заявив Дєдух. — А з Тимошенко Євген не воював, і не ставився до неї як до людини, яка могла перешкодити йому в бізнесі».

Відділ кадрів

Заступником Генерального прокурора стала Лілія Фролова. Саме вона представляє державне обвинувачення у справі про вбивство Щербаня, а також була задіяна в «газовій» справі проти Юлії Тимошенко.