Прапор УПА над «мiстом Януковича»

Прапор УПА над «мiстом Януковича»

Минулої суботи над Єнакіївською міськрадою поруч із державним прапором замайорів червоно–чорний. Для мешканців малої батьківщини Президента Януковича поява символу українських націоналістів стала своєрідним шоком, проте, як не дивно, місцеві можновладці відреагували цивілізовано. Як стало відомо «УМ», виховну роботу з очільником Єнакіївського міського осередку ВО «Свобода» Дмитром Глазуновим, який безпосередньо брав участь у піднятті прапора, провів міський голова Валерій Олійник. Як розповiв «УМ» голова обласної організації «Свободи» Ігор Славгородський, «мер обурився лише тим, що червоно–чорний прапор повісили вище державного, а державний повісили «догори ногами». «Але я думаю, що тиск на хлопця відбуватиметься через технікум, в якому той навчається. Сьогодні поїду в Єнакієве, аби зустрітися з керівниками міста і попередити про недопущення тиску з боку керівництва технікуму», — пообіцяв Славгородський. До речі, Вiктор Янукович — теж випускник цього політехнічного технікуму.

У камеру без камер

У камеру без камер

Президент України Віктор Янукович вирішив шукати компроміс у юридично–правовій площині щодо питання засуджених Юлії Тимошенко і Юрія Луценка. Сталося це одразу після закінчення тристоронніх переговорів із президентом Польщі Броніславом Коморовським і президентом Словаччини Іваном Гашпаровичем минулого четверга. Повернувшись до Києва з польського містечка Вісла, наступного дня глава держави здивував ще більше: відповідаючи на запитання журналістів під час «Розмови з країною», Віктор Федорович зазначив, що камери відеонагляду в палаті Юлії Володимирівни можна прибрати. «Такі питання, як створення умов, наприклад, для Тимошенко, які вона вимагає... Я б прибрав ці камери. Щоб вони не дратували нікого. Якщо мене чують ці працівники, я б дуже хотів би, щоб вони це зробили», — звернувся до пенітенціаріїв Президент.

Бракований «Фокус»

Бракований «Фокус»

Про зняття з продажу останнього випуску журналу «Фокус» (№8) з усіх точок розповсюдження в Україні повідомив на своїй сторінці у «Фейсбук» журналіст Мустафа Найєм. «Інформація про цей випуск також зникла і з сайту журналу. За словами колег, це сталося за особистою вказівкою редактора Яни Мойсеєнкової. Центральними матеріалами випуску були чотири статті, присвячені третій річниці президентства Віктора Януковича. Переважно це була інфографіка про витрати апарату глави держави», — написав журналіст.

В облозі «ленінців»

В облозі «ленінців»

Сутичка між прибічниками Леніна і націоналiстами сталася під час спроби відновити монумент, зруйнований минулого тижня народним депутатом від партії «Свобода» Ігорем Мірошниченком. Комунiсти, оперативно зібравши кошти, спробували відновити пам’ятник. Коли націоналiсти намагалися завадити відновленню монумента, комуністи спільно з правоохоронцями «вдалися до грубих і незаконних дій», iдеться у заявi прес–служби ВО «Свобода». «Правоохоронці били і штовхали активістів, зокрема народних депутатів від ВО «Свобода» Андрія Мохника, Ігоря Мірошниченка, Ігоря Швайку. Прихильники КПУ з погрозами й залякуваннями намагалися відтіснити націоналістів від постамента», — iнформує прес–служба.

«Відсвяткували» навпаки

«Відсвяткували» навпаки

У ніч із суботи на неділю в селі Жовтневе Решетилівського району було пошкоджено скульптурну групу — комуністичного вождя Володимира Ульянова (Леніна) та його дружини і соратниці Надії Крупської. Першим про це у соціальних мережах повідомив відповідальний за зв’язки з громадськістю київської міської організації ВО «Свобода» Олександр Аронець. І вмістив три нічних фото згаданої скульптури — з головами і без — та їхніх решток у чиїхось руках. Отже, немає сумнівів у тому, що йдеться про заздалегідь сплановану «ідеологічну» акцію. Хто її здійснив? За словами пана Аронця, вдалися до того «невідомі патріоти», а потім надіслали свiтлини на електронну адресу нардепа–«свободівця» Ігоря Мірошниченка.

Світовид наклав головою

Світовид наклав головою

Обезголовленою скульптуру давньослов’янського бога Світовида (вона стояла в парковій зоні між Михайлівською та Софійською площами) кияни побачили минулої п’ятниці. «Скульптура роботи заслуженого художника України Інни Коломієць простояла на цьому місці тридцять років. Її, нагадаю, встановили з нагоди 1500–річчя Києва, — розповів «УМ» жрець Вогнедар, заступник голови Об’єднання рідновірів України. — Нам, послідовникам рідної віри українців — язичництва, вона була дуже дорога, адже мала для нас насамперед духовне значення, слугувала культовим мiсцем. Тут ми збиралися на великі свята для здійснення обрядодійств та молитов. А тепер наш сакральний символ знищено».


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики