26.02.2013

ВР хоче заборонити рекламу Митного союзу

Учора нардеп від «Батьківщини» Володимир Яворівський зареєстрував проект постанови ВР про заборону політичної реклами Митного союзу як таку, що має антидержавний характер і суперечить Конституції України. Йдеться насамперед про вивішені в Києві та багатьох інших містах країни білборди ГО «Український вибір», за якою стоїть Віктор Медведчук. З вимогою демонтувати ці рекламні конструкції минулого тижня вже виступила Львівська обласна рада.

Столичне метро зупинять за борги?

Компанія «Київенерго» попередила КП «Київський метрополітен» про відключення електроенергії, якщо «підземка» не покриє свій борг — 8,5 млн. гривень. Про це повідомляє УНІАН iз посиланням на прес–службу «Київенерго». Нагадаємо, що столичне метро перевозить щодня близько 1,7 млн. пасажирів, вартість проїзду — 2 гривні.

Водночас «Київенерго» повідомляє і про загрозу від’єднання від енергопостачання інших боржників, серед яких — районні управління освіти, органи місцевої та державної влади, а також житлово–комунальні господарства і громадський транспорт. Загалом борг містян перед енергогенеруючою компанією становить 836,9 млн. гривень.

Мера Миколаєва оперуватимуть у Києвi

Градоначальника Миколаєва, 65–річного Володимира Чайку, який пережив обширний інфаркт, оперуватимуть в Інституті кардіології ім. Стражеска. Хірургічне втручання зі стентування коронарних судин профінансують його родичі, повiдомили власкору «УМ» Іринi Кирпi в мерiї мiста. Днями Володимира Чайку у стані гострого кардіогенного шоку доправили в реанімаційне відділення міської лікарні. Медики розцінили стан Чайки як «стабільно важкий» i рекомендували термінову операцію. Тож Чайку на реанімобілі транспортували в Київ.

Серцевий напад у мера стався через два дні після того, як у місті розгорівся будівельний скандал за участі його рідного брата. Нагадаємо, підприємець Анатолій Чайка вирішив збудувати дев’ятиповерхівку на дитячому майданчику між двома будинками. Мешканці виступили рішуче проти цього, організувавши акцію протесту і розламавши огорожу навколо майданчика.

Чиновники розiкрали грошi на уманську «Софіївку»

Оборудку викрили співробітники Служби безпеки в Черкаській області. Ще в 2009—2011 роках Національний дендрологічний парк «Софіївка» уклав iз будівельною компанією Черкащини низку угод, зокрема, про реконструкцію об’єктів інфраструктури цієї пам’ятки культури, а також укріплення берегів її водоймищ. На виконання робіт iз держбюджету виділили 16, 5 млн. грн. Але, як з’ясували в СБУ, у фінансово–господарських документах вартість виконаних робіт завищена на 1,5 млн. грн., а надлишкові кошти були переказані на рахунок генпідрядника, переведені в готівку і привласнені».


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2_desc.inc on line 181